CEA MAI MODERNĂ AMBULANȚĂ SMURD DIN JUDEȚ A INTRAT ÎN ACȚIUNE

   Începând cu data de 1 septembrie 2015, ambulanța SMURD de terapie intensivă mobilă, tip C1, a fost introdusă în intervenție.
ambulanta SMURD tip C1
Această ambulanță a fost achiziţionată în cadrul proiectului „Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, Regiunea 5 Vest”, destinat dotării cu echipamente specifice pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din regiune. Valoarea totală a achiziției acestei autoutilitare a fost 667.120 lei, din care Consiliul Judeţean Hunedoara a participat cu suma de 13.342,40 lei.
Prin încheierea unui acord de asociere în luna iulie 2015 între Consiliul Județean Hunedoara, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” și Spitalul Județean de Urgență Deva s-a stabilit ca fiecare din participanţii la acest acord să-și asume o serie de responsabilităţi specifice, de la asigurarea spaţiului necesar, până la asigurarea personalului medical şi paramedical operaţional. Astfel, ambulanța va fi deservită în regim continuu 24h/24 h, 7 zile/săptămână, de câte un echipaj format din:
        un medic,
        un asistent medical,
        doi paramedici, din care unul este șofer.
Spațiile și dotările necesare în vederea desfășurării optime a activității sunt puse la
dispoziție de către Consiliul Județean Hunedoara în incinta Centrului Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență din Deva.
Ambulanța SMURD de terapie intensivă, tip C1, este cea mai avansată ca
tehnologie și posibilități de intervenție, având la bord toate dotările specifice terapiei intensive, inclusiv a posibilității de de efectuare a unor intervenții chirurgicale.
[slideshow_deploy id=’17217′]


(Următoarea știre) »