Prima conferinţă de mobilitate urbană, la Deva!

Primăria Municipiului Deva în parteneriat cu compania Eurosport DHS a fost gazda unui eveniment în premieră pentru municipiul Deva: prima conferinţă internaţională de mobilitate urbană. Sub titlul „Sustainable Mobility Summit”, întâlnirea a reunit la Deva specialişti în mobilitate urbană din Statele Unite şi Olanda, cu o vastă experienţă în domeniu. La conferinţă au participat primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, şefi de servicii din cadrul Primăriei Deva, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Hunedoara şi ai primăriilor Timişoara, Sibiu şi Hunedoara, directori de şcoli şi companii, reprezentanţi ai societăţii civile.

DSC_0002 (1)

Scopul principal al conferinţei a fost acela al creării unei platforme de comunicare între instituţiile publice, organizaţiile neguvernamentale, experţi în domeniu, mediul privat şi societatea civilă. Pasul următor îl reprezintă realizarea unor parteneriate pe termen lung având la bază dezvoltarea reţelei de transport alternativ, mult mai prietenoasă cu mediul.

 

Totodată, se doreşte iniţierea unei analize privind soluţiile de transport alternativ care se va concretiza într-un studiu detaliat raportat la nivelul întregului teritoriu administrativ al Devei.

DSC_0011

În cadrul conferinţei, s-a discutat despre importanţa utilizării bicicletei ca mijloc de transport, despre crearea de piste de biciclete care să asigure legătura între diferite puncte ale oraşului, despre importanţa ciclo-turismului şi fondurile care le aduce la bugetul local, dar şi despre sursele de finanţare pentru realizarea căilor de acces pentru biciclişti.

DSC_0005

Primăria Municipiului Deva va începe deja pregătirile pentru depunerea proiectului de tip VeloCity în vederea atragerii de fonduri europene. Primul pas este realizarea unui studiu de oportunitate, urmat de o dezbatere publică la care devenii să vină cu idei şi sugestii. Urmează apoi realizarea studiului de fezabilitate şi depunerea proiectului la ADR Vest, conform prevederilor din noile ghiduri de accesare a fondurilor europene.

 

[slideshow_deploy id=’17636′]