Ionuţ Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga – trimis în judecată pentru un prejudiciu de peste 600.000 de euro!

Ionuţ Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga şi patronul Axis Corporate Security, a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală.

555f363b682ccf06dd5cf363

Prejudiciul calculat de anchetatori se ridică la 646.139 de euro, creat prin înregistrarea în contabilitatea firmei sale a unor achiziţii fictive de bunuri şi prestări servicii de la 9 firme fantomă.

„În perioada ianuarie 2010 – mai 2014, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a înregistrat în contabilitatea societăţii achiziţii fictive de bunuri/ prestări servicii (161 de acte materiale), provenind de la un număr de nouă societăţi comerciale, identificate cu un comportament fiscal disimulat, de tip fantomă, controlate în fapt de alte persoane rămase neidentificate, modalitate prin care s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, cauzând în acest mod un prejudiciu în valoare de 2.805.773 lei (echivalent a 646.139 euro)”, se arată în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, acre au instrumentat cauza.

Procurorii au instituit sechestru asigurător asupra a două autoturisme aparţinând lui Andrei Rudeanu şi a altor 66 aflate în proprietatea firmei Axis Corporate Security. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 17 septembrie la Tribunalul Bucureşti.

De precizat că Axis Corporate Security şi-a cerut insolvenţa în instanţă, iar magistraţii Tribunalului Hunedoara au admis solicitarea. Înfiinţată în anul 2009, Axis Corporate Security este o companie care acţioneaza în domeniul securităţii private şi ai cărei specialişti sunt recrutaţi din agenţiile publice, private sau guvernamentale, potrivit datelor existente pe site-ul oficial al firmei. Societatea asigură paza unităţilor miniere, dar a câştigat şi contracte cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, pentru paza unor poduri aflate în patrimoniul regiei. A câştigat mai multe contracte şi pentru paza unor tronsoane de autostrăzi din România, însă a derulat afaceri şi cu alte instituţii de stat.

Din 2008, Andrei Ionuţ Rudeanu este căsătorit cu fiica lui Vasile Blaga, Agathe Cristina. Tatăl lui Ionuţ este preotul Ioan Octavian Rudeanu, fost director al Direcţiei Judeţene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural Naţional Hunedoara în perioada 2001 – 2005. Unchiul lui Ionuţ Rudeanu este Mihail Rudeanu cel care la începutul anilor 2000 a fost unul dintre cei mai importanţi oameni poliiici din judeţ. A fost preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara între anii 2000 şi 2004 şi lider judeţean al Partidului Social Democrat.

[slideshow_deploy id=’13835′]