CEA MAI NOUĂ METODĂ DE ÎNŞELĂCIUNE: POMANĂ PENTRU CIOABĂ

O  hunedoreancă s-a prezentat la sediul Poliției Municipiului Hunedoara, reclamând faptul că în cursul zilei de miercuri , a fost acostată de un bărbat și două femei. Aceasta se deplasa pe o alee situată în Municipiul Hunedoara, cand bărbatul și cele două femei necunoscute, i-au spus că ei sunt „sunt urmaşii regelui Cioabă”, oferindu-i hunedorencei drept ”pomană”, bijuterii din aur.

inselaciune

Reprezentanții IPJ Hunedoara spun că : ”  Una dintre cele trei persoane i-a pus la gât un lanţ din metal galben şi i-a făcut descântece, iar în timpul acestor activităţi suspecţii i-au luat o pereche de cercei din aur, iar de la gât i-au desfăcut şi i-au luat un lănţişor din aur prevăzut cu un medalion din acelaşi metal. Bijuteriile din aur au fost învelite şi legat de către suspecţi cu bandă adezivă într-o bucată de material textil. Ulterior, cei trei suspecţi i-au înmânat persoanei vătămate „pachetul” din material textil, spunându-i să nu îl desfacă şi să nu ia bijuteriile din interior decât după ce ajunge la domiciliu. Persoana vătămată s-a conformat solicitării celor trei şi, odată ajunsă la locuinţa sa, a constatat că în acel pachet nu se mai aflau bijuteriile personale, ci trei monezi de 50 de bani fiecare.”

Se pare că aceasta nu este singura ispravă de acest gen. Un caz similar s-a întâmplat și în Deva.  O deveancă în vârstă de 73 de ani, a sesizat telefonic Poliția Municipiului Deva, în după-amiaza zilei de ieri, însă de această dată ,protaginiștii metodei “REGELE CIOABĂ”, erau două persoane de sex feminin, care după cum susține femeia vârstnică, au înșelat-o, dându-i în schimbul unei perechi de cercei din aur de aproximativ 4 grame mai multe obiecte confecționate dintr-un metal de culoare galbenă.

În ambele cauze s-au întocmit dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, poliţiştii efectuând cercetări în vederea identificării suspecţilor şi a recuperării prejudiciului.

Polițiștii avertizează cetățenii să fie vigilenţi la această nouă metodă de înşelăciune.Sub pretextul unei “pomeni pentru sufletul regelui Cioabă” infractorii acostează persoane de sex feminin, care poartă la vedere bijuterii din aur şi le schimbă într-un moment de neatenţie cu unele din metale nepreţioase.

[slideshow_deploy id=’19661′]