PREMIANȚII FĂRĂ PREMII/ EROUL Florin Petrișor Vrabie

Atunci când îl vezi în preajma frumoșilor cai din herghelia asociației „Parco Cavalli” din Vulcan, ai impresia că Florin Petrișor Vrabie este un cowboy veritabil, desprins din scenariile western-urilor americane. De câțiva ani buni, Florin Vrabie și caii săi frumoși sunt o prezență inedită în viața comunității locale din municipiul Vulcan, loc în care Asociația ”Parco Cavalli” a transformat o arenă sportivă părăsită într-un loc plin de viață. Florin a iubit caii de când se știe. A visat dintotdeauna să aibă o herghelie cu cai frumoși, și să-i învețe pe semenii săi să iubească, la rândul lor, aceste minunate animale, dar și să practice echitația.

COPERTA copy

Un fericit complex de împrejurări a făcut posibil ca visul lui Florin Vrabie să devină realitate. În urmă cu câțiva ani a investit în achiziționarea unor cai de rasă. Apoi a înființat o asociație, prin intermediul căreia se ocupă nu doar de îngrijirea acestora, ci – așa cum a văzut și, mai apoi, a învățat din experiența occidentală – de oferirea unor servicii de terapie pentru copiii bolnavi de autism sau Sindrom Down.

Câteva zeci de astfel de copii speciali din toată Valea Jiului vin acum, în mod constant, la baza hipică de la Vulcan pentru a face terapie cu ajutorul cailor. Lor li se adaugă alte câteva sute de copii, în marea lor majoritate, proveniți din familii nevoiașe, care găsesc aici oportunitatea unică de a călări sau de a se plimba cu șareta, de a putea ajuta la îngrijirea cailor și de a se putea bucura de câteva ore pline de farmec alături de prietenii de la „Parco Cavalli”.

Pentru toți acești copii, Florin Vrabie este, rând pe rând, instructor, prieten, doctor…

afis outdoor FPV 01Când vorbești cu Florin, pur și simplu te simți copleșit de felul în care îți vorbește, simplu, modest și cald despre cai și despre oameni; despre munca sa cu caii și, mai ales, cu copiii; despre dragoste și speranță. În ultimii ani, de când și-a văzut visul cu ochii și se ocupă de ”Parco Cavalli”, Florin Petrișor Vrabie dăruiește, zi de zi, parte din sufletul său, bucurându-se în același timp, de cea mai frumoasă recompensă, zâmbetele calde și sincere ale celor care văd în el mai mult decât un simplu… cowboy.

 Pentru toate acestea, pentru cele arătate mai sus, pentru dragostea manifestată față de oameni, pentru exemplul de umanitate, vă propunem, în cadrul ultimei ediții din acest a a campaniei „Premianții fără premii” să ne întâlnim cu el și să-i spunem că-i mulțumim pentru ceea ce ne oferă, un exemplu de om. Sâmbătă, 05 decembrie 2015, ora 11.00, domnul Florin Petrișor Vrabie vine să-l cunoaștem. Aveți ocazia să îl priviți în ochi, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care îi vor mulțumi oficial printr-o diplomă și un buchet de flori venind în fața statuii lui Decebal din centrul Devei.

[slideshow_deploy id=’13837′]