Cod galben de ninsori. Circulaţi cu atenţie!  

Poliţia Română vă recomandă să circulaţi cu viteză adaptată la starea carosabilului şi să măriţi distanţa în mers. Meteorologii au anunţat cod galben de ninsori!
w560xh316_COD_GALBEN_de_ninsori_si_viscol_pentru_urmatoarele_doua_zile
Pentru intervalul 3 ianuarie, ora 14.00 – 4 ianuarie, ora 12.00, Administraţia Naţională de Meteorologie a avertizat că ninsorile se vor extinde dinspre sud-vestul extrem al ţării şi vor cuprinde treptat regiunile sudice, iar stratul de zăpadă nou depus va fi de aproximativ 10 cm.
În Oltenia şi vestul Munteniei vântul va avea intensificări temporare, atingând la rafală 50…55 km/h, iar în sudul Banatului 60…70 km/h, viscolind zăpada.
Vremea se va menţine geroasă în majoritatea regiunilor, iar în estul Transilvaniei şi în nordul şi centrul Moldovei, temperatura aerului va coborî local sub -15 grade.
În sudul Dobrogei, precum şi în estul şi centrul Munteniei, inclusiv municipiul Bucureşti, va ninge slab, îndeosebi în noaptea de duminică spre luni (3/4 ianuarie), iar vântul va sufla cu 40…45 km/h.
Poliţiştii rutieri acţionează cu efective sporite, în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere şi la orele cu trafic intens, atât pentru asigurarea fluenţei circulaţiei cât şi pentru siguranţa deplasărilor participanţilor la trafic.
Pentru a nu apărea probleme legate de fluenţă la întoarcerea spre casă a celor plecaţi să-şi petreacă sărbătorile, în special pe rutele dinspre staţiunile montane, Poliţia Română vă recomandă să luaţi în considerare şi oportunitatea alegerii unei rute de rezervă, luând în considerare premisa creşterii valorilor de trafic.
Pentru evitarea neplăcerilor pricinuite de aglomerarea arterei de circulaţie D.N. 1 şi a ambuteiajelor ce pot apărea pe fondul depăşirii capacităţii de preluare a valorilor de trafic, poliţiştii ca variante alternative următoarele rute de circulaţie:
D.N1A –Braşov-Săcele-Cheia-Vălenii de Munte-Ploieşti-Buftea-Bucureşti;
DN73-Braşov-Bran-Câmpulung Muscel-Piteşti- Autostrada A1(Piteşti-Bucureşti);
Cei care au ales varianta clasica, de la Sinaia le recomandam să folosească şi varianta DN71 -Sinaia-Moroieni-Fieni-Târgovişte-Bucureşti.
Pentru a ajunge în siguranţă acasă, conduceţi cu viteză adaptată la starea carosabilului şi să măriţi distanţa în mers. Şi nu uitaţi: anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.
[slideshow_deploy id=’20328′]