TRAGEDIE pe calea ferată. Un tren a spulberat un autoturism

O maşină a fost lovită de tren în judeţul Hunedoara.

5248830-mediafax-foto-liviu-chirica

Astăzi, în jurul orei 11:35, un tren de marfă care circula din direcţia Petroşani – Simeria, a lovit autoturismul condus de un cetăţean spaniol în vârstă de 57 de ani,  în zona trecerii la nivel cu calea ferată situată pe raza localităţii Balomir (comuna Sântămărie Orlea).

”Din primele cercetări, poliţişti au stabilit faptul că cetăţeanul spaniol, care şi-a pierdut viaţa în urma evenimentului rutier, nu ar fi respectat semnificaţia semnalizării acustice şi luminoase aflată în funcţiune la trecerea la nivel cu calea ferată. În urma evenimentului rutier a rezultat şi rănirea unui pasager din autoturism, un tânăr în vârstă de 21 de ani, din localitatea Balomir.În cauză a fost întocmit dosar penal. Circulaţia rutieră şi feroviară a fost restricţionată pe durata intervenţiei.”, declară reprezentanții IPJ Hunedoara.

Un echipaj de descarcerare şi un altul de prim ajutor de la Detaşamentul Hunedoara au intervenit la un accident produs, în localitate Subcetate, la o trecere la nivel cu calea ferată în care au fost implicate un autoturism şi un tren marfar.

În urma impactului un bărbat care se afla în autoturism a murit pe loc, în timp ce, un altul a fost grav rănit. Ambii au fost încarceraţi. Un echipaj al Ambulanţei Haţeg, prevăzut cu medic, a făcut eforturi pentru stabilizarea pacientului, în timp ce, pompierii au aplicat procedurile de descarcerare. Pentru eliberarea, în prima fază a bărbatului rănit, în vârstă de 21 de ani, pompierii au tăiat şi îndepărtat elementele componente ale autoturismului care blocau extragerea pacientului. Bărbatul decedat, de 58 de ani, a fost scos din autovehicul după încheierea operaţiunilor de salvare a rănitului.

Pacientul multiplu traumatizat a fost transportat în stare gravă la Unitatea de primiri urgenţe a spitalului din Haţeg.

[slideshow_deploy id=’17217′]

Foto : Arhiva