Problema agresiunii din Straja în atenția Președintelui CJ Hunedoara

Președintele Consiliului Județean Hunedoara,  Adrian David, ia atitudine în ceea ce privește incidentul din Straja , unde o tânără  salvamontista a fost agresata public de  Sorin Constantin Palesică (33 de ani). Adrian David cere public conducerii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara,  să analizeze atitudinea jandarmului care a asistat pasiv, aşa cum a arătat media locală şi naţională, la gravele incidente din Straja.
adrian-david
”Am  luat cunoştinţă de incidentul  care a dus la agresarea unor tineri, inclusiv a unei salvamontiste – aflată în timpul liber, în straţiunea Straja Lupeni.
Şi mai grav este faptul că agresiunea s-a produs sub ochii unui om al legii, jandarm aflat în subordinea Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara. Consiliul Judeţean Hunedoara a sprijinit constant activitatea staţiunilor montane din Valea Jiului, atât logistic cât şi financiar. Considerăm dezvoltarea turismului în zona Văii Jiului o linie prioritară în dezvoltarea judeţului nostru. Tocmai de aceea, asemenea evenimente nefericite nu fac decât să afecteze grav imaginea staţiunilor noastre, să pună frână eforturilor substanţiale ale investitorilor din zonă.
Nu putem permite ca asemenea gesturi incalificabile să inducă turiştilor, actuali sau potenţiali, nici cea mai mică urmă de insecuritate personală pe raza judeţului Hunedoara.
În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara solicit public conducerii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara, personal domnului general de brigadă Viorel Sălan, să analizeze atitudinea jandarmului care a asistat pasiv, aşa cum a arătat media locală şi naţională, la gravele incidente din Straja.
Totodată solicit tuturor instituţiilor cu atribuţii pe linia asigurării siguranţei cetăţeanului să întreprindă toate demersurile necesare, inclusiv prin alocarea de resurse suplimentare de personal, pentru a evita orice fel de incidente nedorite care pot afecta grav şi nemeritat imaginea staţiunilor montane din judeţ.
Este de datoria noastră, a tuturor, să protejăm prin toate mijloacele legale aflate la dispoziţie dezvoltarea economică a acestui segment vital în dezvoltarea judeţului Hunedoara.”, precizează David.
[slideshow_deploy id=’22083′]