Jandarmii vor asigura ordinea la mitingul care va avea loc sâmbătă

Pe toata durata manifestației de protest organizată de Sindicatul ” Muntele„  jandarmii vor asigura ordinea publică. Mitingul de protest va avea loc sâmbătă , 13 februarie,  în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor „Ion Dulamiţă” din municipiul Petroşani şi  va cuprinde şi un marş pe traseul Casa de Cultură – sediul C.E.H.

jandarmi

 

Pentru buna desfăşurare a adunării publice, în data de 13 februarie ,  va fi restricţionată parţial circulaţia rutieră pe strada 1 Decembrie 1918 (între străzile Carpaţi şi Şt.O. Iosif), precum  şi pe strada Timişoarei. De asemenea, din seara zilei de 12 februarie a.c., se va interzice parcarea autovehiculelor în zona din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor „Ion Dulamiţă” din municipiul Petroşani.

Măsurile de ordine publică adoptate de jandarmi alături de poliţişti, poliţişti locali şi reprezentanţi I.S.U. au ca principal obiectiv desfăşurarea în condiţii de normalitate şi legalitate a manifestaţiei de protest, cu respectarea dreptului de exprimare liberă a opiniilor şi exercitarea acestui drept cu respectarea strictă a proprietăţii publice şi private, precum şi a drepturilor celorlalţi cetăţeni.

Pentru desfăşurarea în condiţii paşnice şi civilizate a tuturor adunărilor publice, jandarmii reamintesc participanţilor faptul că sunt obligaţi:

  • să respecte recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice, împuterniciţii acestora sau forţele de ordine;
  • să se abţină de la acţiuni de natura a împiedica desfăşurarea normalã a adunărilor publice şi să nu incite la asemenea acţiuni prin viu grai, manifeste sau alte mijloace audiovizuale;
  • să nu introducă sau să aibă, în timpul adunărilor publice, obiecte contondente;
  • să părăsească imediat adunările publice sau locul unde acestea se desfăşoară, când au fost somaţi de către organizatori, împuterniciţii acestora sau forţele de ordine;
  • să nu participe la adunări publice în stare de ebrietate, să nu consume şi să nu distribuie băuturi alcoolice.

[slideshow_deploy id=’19869′]