O nouă atracţie la Straja

Un căţel adoptat de cabanierii din Straja este noua vedetă a staţiunii şi un ideal prieten de joacă pentru copiii din taberele de schi.

DSCN9903_resize (1)

Jimi are o poveste înduioșătoare şi este un metis de ciobănesc german care impresionează prin mărimea. În schimb este mai blând decât un mielușel şi a ajuns în Straja în urmă cu circa un an și jumătate. Era pui și fusese abandonat la groapa de gunoi iar unui angajat din stațiune i s-a făcut milă de el. L-a luat și l-a crescut, iar acum este cățelul stațiunii și partenerul de joacă al turiștilor.

DSCN9940_resize

Cum toată ziua a fost înconjurat și alintat de vizitatori, la fel ca și mascota stațiunii ursul Baloo, cățelul Jimi îi consideră prieteni pe toți turiștii care-i întind mâna și dacă au chef de joacă, el nu se plictisește niciodată. Jimi a fost unul dintre membrii juriului, a trecut pe la toate exponatele din cadrul Festivalului Oamenilor de Zăpadă și drept recompensă a primit câte o porție de joacă de la fiecare copil întâlnit. Chiar dacă aleargă peste tot prin stațiune, Jimi este și foarte inteligent spune cel care l-a adoptat și-l îngrijește. „Cum vedeți maidanezii că trec strada pe trecerea de pietoni, Jimi știe că nu are voie și nu intră pe pârtia de schi”, spune cabanieriul. Căţelul şi-a găsit hrană şi adăpost la cabana Montana, la cei care se îngrijesc şi de Baloo.

DSCN9943_resize

Foto :  M.Gânju

[slideshow_deploy id=’27028′]