Adrian David: „Nu văd Valea Jiului fără industria minieră”!

Om de-al locului, cum se spune, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David, a mărturisit că nu vede Valea Jiului fără industria minieră.

 Într-un mesaj recent postat pe pagina sa de pe o reţea de socializare, Adrian David, a mărturisit că îi place să creadă că mineritul are viitor în Valea Jiului, chiar dacă în condiţiile actuale „asistăm la apropierea unui sfârşit”

„Sunt convins de faptul că orice mesaj din partea unui politician în legătură cu situația din Valea Jiului este privit cu multă suspiciune și nicidecum cu interes. Este legitimă această atitudine din partea minerilor care s-au obișnuit, din păcate, să fie ținta unor mesaje care să le câștige bunăvoința sau încrederea. Consider că protestele din subteran arată limpede faptul că statul român a ignorat soarta Văii Jiului. Au fost interese economice care au gravitat în jurul acestei industrii, așa cum au fost și interese politice. Din această cauză am văzut cum s-a distrus mineritul, iar în condițiile actuale asistăm la apropierea unui sfârșit. Asta dacă nu se schimbă ceva în viziunea administratorilor resurselor naturale ale României.
Cred și îmi place să cred că mineritul are un viitor în Valea Jiului, dar asta depinde de fiecare dintre noi, de modul în care vom înțelege să apărăm România și nu să o vindem sau să o jefuim, și mă refer acum la cei care au obligația de a face ca țara asta să prospere. Degeaba vom trimite minerii în subteran, chiar și în mine tehnologizate, dacă la suprafață banul public este ușor volatil în mâinile celor care îl administrează. Protestele minerilor vin să tragă un semnal de alarmă, pe care eu îl percep ca pe unul serios. Oamenii ăștia strigă că vor să muncească, să aibă unde, să poată pune pe masă pâine copiilor lor. Minerii vor să aibă cu ce să își plătească apa caldă și căldura, minerii vor să fie respectați. Știu că sună propagandistic, că pot fi acuzat de politicianism, dar oamenii aceia trebuie să fie ascultați.
În același timp, mai cred cu tărie că e nevoie de echilibru, de o reașezare pe principii sănătoase a activității Complexului Energetic Hunedoara, astfel încât să devină rentabil. Nu este ușor, dar avem obligația să privim cu calm, cu obiectivitate și cu seriozitate dacă vrem să nu pierdem tot.  Afirm public că eu nu văd Valea Jiului fără industria minieră, ceea ce ar însemna trecerea în moarte clinică a unei comunități întregi”, a  precizat Adrian David, preşedintele CJ Hunedoara.

 

 

[slideshow_deploy id=’19869′]

 



(Următoarea știre) »