Lopătarii din Vulcan prinși în ”acțiune ”

Poliţiştii din Vulcan au recuperat 36 de tone de cărbune în urma unei razii efectuate în Vulcan. Aceștia au indentificat 8 suspecţi de furt calificat şi au recuperat 36 de tone de cărbune, în urma unei acţiuni sprijinite de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Hunedoara 

carbune_democracy_md_74003800

”În data de 02.03.2016, polițiștii Birourilor de Investigaţii Criminale şi Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Vulcan, împreună luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Hunedoara, au efectuat 4 percheziții domiciliare în cartierul ,,Colonia de Jos”, din municipiul Vulcan, la locuinţele a patru suspecţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 46 de ani.”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara.

În urma raziei efectuate , poliţiştii au reuşit recuperarea a 12 tone de cărbune sustras din incinta Preparației Coroești.Tot în cadrul acțiunii de astăzi, poliţiştii au reușit prinderea în flagrant a altor patru suspecţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani, care descărcau dintr-o garnitură de tren, garată în zona gării C.F.R. Vulcan, cărbune în vederea valorificării. Poliţiştii au stabilit că suspecţii surprinşi în flagrant au sustras 24 de tone de cărbune.

” Întreaga cantitate de 36 de tone de cărbune au fost recuperată și predată agentului economic prejudiciat, care urmează să comunice valoarea totală a prejudiciului cauzat.”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ  Hunedoara.

De asemenea, în urma cercetărilor, poliţiştii au mai stabilit că primii patru suspecţi  au sustras, în perioada 27.02-29.02.2016, fișete metalice, sobe, și alte bunuri din incinta aceluiași agent economic.

Toţi cei 8 suspecţi sunt cercetați în stare de libertate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, urmând a se stabili întreaga activitate infracţională a acestora.

[slideshow_deploy id=’24093′]