O lege pentru 111.000 de copii, 15 burse pentru tot atâtea povești posibile

15 burse, în valoare de 2500 lei fiecare, vor fi acordate jurnaliștilor care sunt interesați să documenteze în profunzime lipsa accesului la educație preșcolară a copiilor săraci din județul lor, problemele cu care se confruntă și, atunci când există, soluțiile pe care le găsesc la nivel local actorii relevanți.

burse

 

,,Când am transformat mecanismul central al programului Fiecare Copil în Grădiniță în lege ne-am întrebat ce va urma, câte comunități vor accepta provocarea de a prioritiza educația preșcolară și cât din impactul programului pilot FCG se va extinde la nivel național. Din 15 februarie 2016 tichetul social pentru grădiniță este un drept al fiecărui copil sărac din România dar lupta se dă acum la firul ierbii, în implementare. Avem nevoie de cât mai mulți ochi și de cât mai multe condeie din toate județele, pentru a afla ce nu funcționează și ce e de făcut în continuare pentru ca fiecare copil sărac să aibă o șansă la educație.” a declarat Maria Gheorghiu, cofondator OvidiuRo și membru al juriului Burselor pentru Jurnalism Civic.

burse1

 

Membrii juriului:
  • Cosmin Bumbuț (fotograf și voluntar OvidiuRo din 2013)
  • Andrei Crăciun (jurnalist și voluntar OvidiuRo din anul 2014)
  • Maria Gheorghiu (Cofondator OvidiuRo)
  • Leslie Hawke (Cofondator OvidiuRo)
  • Viorel Ilișoi (jurnalist)

Calendar:

  •  31 martie 2016 termen limită pentru trimiterea aplicațiilor
  • 15 aprilie termen desemnare castigători
  • 15 aprilie – 15 iunie documentare, scriere, tutoriat, editare
  • 30 iunie termen limită publicare/ difuzare material

Ce trebuie să faci pentru a beneficia de bursă?

Descarcă de aici și completează formularul de înscriere și trimite-l până la 31 martie 2016 pe adresa irina.dobrita@ovid.ro. Pentru mai multe detalii accesați site-ul OvidiuRo.

Pentru a citi textele premiate în ediția din 2015 a Burselor de Jurnalism Civic și pentru a-i cunoaște pe câștigători, accesați acest acest link.

De la lansarea ca program pilot, în 2010, până în februarie 2016, peste 4.500 de copii din 43 de comunități rurale și urbane mici au beneficiat de educație timpurie și nutriție mai bună.
Programul pilot Fiecare Copil în Grădiniță a fost citat atât de publicația The Economist cât și de Banca Mondială drept bună practică și a fost finanțat cu preponderență de sectorul corporatist din România și de The Alex Fund.
[slideshow_deploy id=’27126′].