„Şcoala Siguranţei Tedi” în judeţul Hunedoara

Proiectul educaţional naţional „Şcoala Siguranţei Tedi” se bazează pe un parteneriat public – privat şi este iniţiat de Tymbalrk Maspex România, prin brandul Tedi, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliţia Română. Activităţile proiectului sunt destinate învăţătorilor şi elevilor din clasa I din toată ţara.

ipj

Scopul demersului preventiv îl constituie creşterea siguranţei copiilor, prin dezvoltarea abilităţilor de recunoaştere a situaţilor de risc, a pericolelor ce îi pot ameninţa, punând accent pe descrierea modalităţilor de protecţie. Domeniile de interes pentru această categorie de vârstă sunt siguranţa în drum spre şcoală, siguranţa la şcoală şi în excursie şi siguranţa acasă şi în mediul on-line.

ipj2

          În judeţul Hunedoara, proiectul este implementat de poliţiştii Compartimentului Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Hunedoara, împreună cu învăţătorii din 11 şcoli generale şi primare din municipiile Deva, Brad, Petroşani, Vulcan, din oraşele Petrila, Uricani, Aninoasa şi comunele Sarmisegetusa, Ribiţa, Crişan, care s-au înscris pe pagina oficială a iniţiatorului. Activităţile educativ-preventive, care au fost demarate în luna februarie, se vor derula până în data de 10 iunie 2016 şi vor implica  353 de elevi de vârstă şcolară mică (6-8 ani) şi 11 cadre didactice.

Elevii îşi vor însuşi noile informaţii şi deprinderi prin jocuri educative şi scenarii didactice, puse la dispoziţia învăţătorilor şi poliţiştilor de către iniţiatorul proiectului. Acestea pot fi accesate şi de părinţii interesaţi sau de alte cadre didactice pe site-ul www.scoalatedi.ro.

Până în prezent, proiectul a fost desfăşurat în 4 şcoli din Deva, Brad, comuna Crişan şi Ribiţa urmând ca în perioada următoare poliţiştii să ajungă şi în celelalte 7 unităţi şcolare înscrise.

        „Activităţile şi materialele didactice sunt interactive, atractive, iar elevii primesc cu entuziasm bagajul mare de informaţii noi prin care îşi formează abilităţi de viaţă şi comportamente proactive, învăţând să evite sau să găsească cele mai bune soluţii în situaţii periculoase, riscante, când părinţii nu sunt lângă ei să îi apere. Proiectul este foarte util, prevenirea victimizării minorilor şi educaţia pentru viaţă, fiind prioritare pentru Poliţia Română” – a declarat  subcomisar de poliţie, Compartimentul Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, I.P.J. Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’27028′]