Topul școlilor din județul Hunedoara premiate pentru implicare socială

Proiectul educațional Olimpiadele Kaufland, desfășurat la nivel național, cu premii în valoare de 2.090.000 de euro și-a desemnat câștigătorii etapei finale.

scoaladevalori (1)

 103 instituții de învățământ vor fi premiate cu până la 40.000 de euro după ce au trecut proba Olimpiadelor Kaufland, un proiect național organizat de Kaufland România şi Şcoala de Valori prin care am provocat graniţele educației şi implicării sociale. Locul întâi va fi premiat cu 40.000 de euro, locul doi, cu 30.000 de euro, iar următoarele 101 școli din clasament vor fi recompensate cu câte 20.000 de euro fiecare. Premiile vor fi folosite pentru proiecte dedicate școlilor, cu scopul îmbunătățirii actului educațional. Pentru a fi câștigătoare, unitățile de învățământ au format echipe de elevi și dascăli și au desfășurat acțiuni de diferite categorii pentru care au primit punctaje. Întreg procesul de selecție a câștigătorilor a avut la bază un sistem electronic.

scoaladevalori (7)

În lista şcolilor fruntaşe din județul Hunedoara, în olimpiada responsabilităţii sociale , se află și:

  • Colegiul Naţional de Informatica „Traian Lalescu”
  • Colegiul Tehnic „Matei Corvin” din Hunedoara
  • Colegiul Tehnic „Mihai Viteazu” din Vulcan
  • Şcoala Gimnazială nr. 2 din Petroşani
  •  Şcoala Gimnazială din Petros

Acestea au cumulat peste 7700 puncte şi au desfăşurat sute de activităţi educaţionale de la începutul competiţiei.  

scoaladevalori (6)

Programul a reprezentat o competiție națională care şi-a propus să încurajeze desfăşurarea de activităţi educaţionale în şcoli, în afara orelor de curs, pentru a stimula, în rândul copiilor şi tinerilor, creativitatea, talentul, spiritul civic, lucrul în echipă şi alte abilităţi. S-a adresat tuturor instituțiilor de învățământ public din România: grădinițe, școli elementare, gimnaziale sau licee. În urma competiției extrem de stânse, marele câștigător a fost desemnat Grădiniţa nr. 3 din Vaslui.

Peste 1190 de instituții de învățământ s-au mobilizat începând cu luna septembrie 2015 şi au desfăşurat în total 57.474 de activităţi educaţionale din cele patru domenii de implicare stabilite de programul Olimpiadele Kaufland: mediu (ecologizare, plantare, reciclare etc.), sport și sănătate (competiții sportive, gustări sănătoase, cumpărături inteligente etc.), creativitate și tradiții (expoziții interne, teatru, dans, design, creații literare etc.), ştiință, cultură și educație (vizite culturale sau informative, invenții, prim-ajutor etc.).

Lista completă a instituţiilor de învăţământ câştigătoare o găseşti aici.

[slideshow_deploy id=’24093′]