APA PROD – Furnizarea apei potabile a fost reluata

           Furnizarea apei potabile a fost reluata, in cursul serii de 25 martie, in toata aria de operare a Apa Prod SA. Apa care ajunge la robinet ESTE POTABILA.

fara-apa-potabila

Apa care pleaca din Statia de Tratare a Apei de la Santamaria Orlea si care alimenteaza toate localitățile de pe traseul conductei de aductiune este si a fost tot timpul potabila. Apa este verificata, prin analize de laborator, de mai multe ori pe zi astfel incat sa nu ajunga la consumator decat apa potabila.

In cursul serii de vineri a inceput incarcarea rezervoarelor si a retelelor de apa. Este posibil ca in unele zone apa sa aiba presiune scazuta insa aceasta va reveni la normal in cusul acestei zile.

Precizam ca, in cazul problemelor din cursul zilei de 25 martie, s-au inregistrat depăsiri ale parametrilor de potabilitate doar in ceea ce priveste turbiditatea apei. Nu a fost niciodata vorba despre o posibila infestare a apei.

Calitatea apei este monitorizata permanent astfel incat atunci cand s-a inregistrat turbiditate ridicata pe conducta de aductiune, alimentarea cu apa a localitatilor a fost oprita. La consumator nu a ajuns decat apa care respecta toti parametri de potabilitate.

 Ne cerem scuze pentru disconfortul creat insa nu ne puteam asuma riscul ca apa distribuita in retea sa puna in pericol sanatatea populatie.

Biroul de presa

[slideshow_deploy id=’24093′]