Începe a doua etapă de înscriere în învăţământul primar

1000 de locuri libere în învăţământul primar din judeţul Hunedoara. A doua etapă a înscrierilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2016-2017 se va desfăşura între 30 martie şi 8 aprilie, potrivit calendarului publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei.

668x344_clasa-pregatitoare-anul-scolar-2013-2014-cand-vor-putea-incepe-inscrierile-197784

În această perioadă se vor depune cererile-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio instituţie şcolară în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. Tot în această perioadă vor fi validate cererile tip de înscriere la unitatea de învăţământ aflată pe prima poziţie în opţiunile privind înscrierea copiilor.

“Au fost depuse şi validate un număr de 2647 de cereri, iar repartizaţi în prima etapă au fost 2148 de copii. Este vorba de repartizarea lor la circumscripţiile de care aparţin”, a declarat Anca Claudia, purtător de cuvând al ISJ Hunedoara.

La nivelul învăţământului primar din judeţul Hunedoara au fost disponibile circa 3500 de locuri, iar în cadrul primei etape s-au depus 2647 de solicitări. Conform calendarului, pe data de 15 aprilie vor fi afişate la fiecare şcoală listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare, iar între 19 şi 22 aprilie se vor face centralizarea şi soluţionarea de către Inspectoratul Şcolar a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.

[slideshow_deploy id=’17636′]