Angajații de la ISU au avut un weekend greu. Ce solicitări au avut pompierii hunedoreni?

În ultimele 72 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:

  •  13 incendii, dintre care 9 de vegetaţie uscată
  • 1 salvare animal
  • 3 transporturi de la domiciliu la ambulanţă în Deva şi Petroşani
  • 3 activităţi de patrulare
  • 21 activităţi de educare şi instruire în domeniul situaţiilor de urgenţă

pompieri

Detaşamentul de Pompieri Hunedoara a intervenit în localitatea Nandru pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale. Cele două echipaje de pompieri au localizat incendiul ce s-a manifestat la aproximativ 50 de kilograme de fân şi 40 metri liniari de gard. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de scântei purtate de vânt.

Un echipaj al Detaşamentul de Pompieri Deva a acţionat în localitatea Fornădia pentru stingerea unui incendiu izbucnit la hornul casei. A ars funinginea depusă pe coşul de fum necurăţat. Un alt echipaj al Detaşamentului Deva a intervenit, într-un apartament situat pe bulevardul Iuliu Maniu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un recipient de gătit uitat pe un aragaz.

Zece echipaje de pompieri, dotate cu echipamente de stingere de la Detaşamentele Deva, Hunedoara, Petroşani ai Secţiei Ilia, Staţiei Brad şi Gărzilor Râu de Mori şi Geoagiu au intervenit pentru stingerea a 10 incendii de vegetaţie uscată ce s-au manifestat pe aproximativ 29 hectare de teren, pe raza localităţilor Şoimuş, Păucineşti, Petroşani, Luncoiu de Jos, Ţebea, Crişcior, Vulcan, Homorod, Leşnic şi Ciulpăz. Stingerea arderilor, cauzate de utilizarea focului deschis în spaţii deschise, a fost îngreunată de vântul care a suflat puternic.

Pompierii Staţiei Brad au intervenit în localitatea Crişcior pentru salvarea unui cal căzut într-un canal.

Două echipaje ale Detaşamentului Hunedoara şi Staţiei Brad au executat activităţi de patrulare în localităţile Sântămăria Orlea şi Tarniţa. Aceste activităţi urmăresc, pe de o parte, descurajarea practicii de igienizare a terenurilor prin incendierea vegetaţiei uscate, iar pe de altă parte, consilierea fermierilor şi proprietarilor de terenuri cu privire la normele de prevenire a incendiilor de vegetaţie.

Pompierii Detaşamentelor Deva, Hunedoara, Orăştie şi Petroşani precum şi ai Secţiei Ilia, Staţiei Brad, Gărzii Baru, Lupeni, Orăştioara, Râu de Mori, Dobra, Geoagiu Baru şi Băiţa sunt implicaţi, în continuare, în campania de educare şi instruire în domeniul situaţiilor de urgenţă la unităţi de învăţământ şi obiective de cult. Doar în acest week-end pompierii s-au întâlnit cu peste 300 de elevi din clasele I – IV înmatriculaţi la 6 şcoli din judeţul Hunedoara şi aproape 3.000 de enoriaşi ai 16 biserici ortodoxe, catolice şi neoprotestante din Deva, Hunedoara, Petroşani, Orăştie, Lupeni şi Brad, Baru, Râu de Mori, Ilia, Orăştioara, Geoagiu şi Băiţa. Pe lângă discuţiile avute cu elevii şi enoriaşii pe tema situaţiilor de urgenţă pompierii au efectuat şi recunoaşterea şcolilor şi bisericilor cuprinse în această acţiune pentru a se familiariza cu specificul fiecărei unităţi.

În intervalul 1 – 3 aprilie, pompierii care acţionează în vederea acordării ajutorului medical de urgenţă au asistat medical 101 de persoane.

În intervalul 28 martie – 03 aprilie, inspectorii de prevenire din cadrul I.S.U. Hunedoara au efectuat 30 controale: 13 la instituţii, 1 la unităţi de cultură, 16 la operatori economici şi 1 la S.V.S.U. şi S.P.S.U.

În timpul controalelor, inspectorii de prevenire au identificat 53 deficienţe şi au aplicat 31 sancţiuni principale, formate din 25 avertismente şi 6 amenzi în cuantum de 5.500 lei.

Cele 32 de acţiuni de informare preventivă s-au desfăşurat la 6 instituţii, 25 operatori economici, 1 la unităţi de învăţământ, 1 la S.V.S.U.  şi S.P.S.U.

[slideshow_deploy id=’17636′]