ZIUA JANDARMERIEI ROMÂNE sărbătorită la Deva

 Luni, 4 aprilie 2016, începând cu ora 10.00, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara din municipiul Deva, s-au desfăşurat manifestările ocazionate de Ziua Jandarmeriei Române.

DSC_0795

La sărbătoarea jandarmilor au fost invitaţi să participe oficialităţi locale, şefii structurilor de ordine şi siguranţă publică din judeţul Hunedoara, reprezentanţi ai societăţii civile, precum şi elevi din instituţiile de învăţământ, care au primit insigne „Jandarm pentru o zi” şi pliante cu informaţii referitoare la paşii ce trebuie parcurşi pentru a studia în instituţiile M.A.I în scopul de a deveni ofiţeri sau subofiţeri jandarmi.

DSC_0825

În acest cadru a fost citit mesajul inspectorului general al Jandarmeriei Române domnul general de brigadă Marin ANDREIANA:

„La început de aprilie, Jandarmeria trăieşte efervescenţa festivităţilor dedicate Zilei Armei.

În zilele de sărbătoare fiecare prezintă ce are mai bun şi aminteşte realizările şi performanţele. Cred că sărbătoarea de astăzi nu ar trebui să fie un moment de laudă. Să ne bucurăm moderat de realizări, să ne vedem limitele şi să privim către viitor cu nemulţumirea celui care ştie că putea face mai mult.

În condiţiile unor ameninţări fără precedent, suntem datori să căutăm şi să găsim soluţii inteligente, plecând de la obiectivul de ordine publică până la cel de gestionarea integrată a ameninţărilor care pun în pericol siguranţa sau integritatea statală.

Trebuie să fim conştienţi că suntem o instituţie care se vede nu numai la vreme de pace, ci la vreme de criză sau, Doamne fereşte, de război. În astfel de momente, ochii  se îndreaptă spre noi şi va trebui să probăm încrederea de care ne bucurăm printr-o reacţie aşteptată şi suficientă ca efectele dorite de adversar să nu se producă.

Pentru fiecare jandarm, momentul aniversar de astăzi ar trebui să fie unul al conştientizării valorilor care ne-au oferit constanţă şi eficienţă: devotamentul, sacrificiul, onoarea şi spiritul de corp, a individualităţii unice a Jandarmeriei şi, mai ales, a rolului pe care cetăţenii ni-l cer să îl jucăm – garant al siguranţei publice şi al aplicării corecte a legii!

Am arătat că suntem capabili de acest lucru şi o vom demonstra în continuare, pentru că facem totul cu pasiune şi credem în ceea ce facem.

LA MULŢI ANI, JANDARMERIA ROMÂNĂ!

DSC_0908

 

Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, doi ofiţeri şi trei subofiţeri care s-au distins în misiunile îndeplinite,  au fost înaintaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim.

DSC_0958

Manifestările au cuprins un ceremonial militar urmat de exerciţii demonstrative. Jandarmii hunedoreni şi-au prezentat măiestria în faţa invitaţiilor prin executarea unor exerciţii demonstrative de autoapărare şi dresaj canin. De asemenea Sorin Avram, subofiţer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara şi practicant al sportului Karate, a prezentat exerciţiu demonstrativ de Kata.

DSC_1001

În final, jandarmii hunedoreni le-au prezentat celor invitaţi o parte din tehnica auto, de comunicaţii, dar şi echipament folosit de jandarmii din structurile montane şi din structurile mobile şi de intervenţie.

Personalul militar avansat în grad înaintea expirării stagiului minim, cu ocazia Zilei Jandameriei:

  • Locotenent-colonel Eugen Ioan Jeledinţean
  • Căpitan Dragoş Marian Oprian
  • Plutonier adjutant Marius Septimiu Uilfălean
  • Plutonier adjutant Adorian Tamaş
  • Plutonier adjutant Petru Şteolea

[slideshow_deploy id=’27028′]