Haralambie Vochiţoiu, dator sute de mii de lei către Socom Unirea

 
Câteva sute de mii de lei trebuie să achite senatorul Haralambie Vochiţoiu celor de la Socom Unirea, ca urmare a unei sentinţe judecătoreşti, pentru spaţiul unde a funcţionat una din firmele familiei sale.
 
Tribunalul Hunedoara a dat câştig de cauză celor de la Socom Unirea Petroşani în procesul cu familia senatorului Haralambie Vochiţoiu, pe care a declarat-o bună de plată pentru datoriile acumulate. Judecătorul de caz a respins excepţiile lipsei calităţii procesuale pasive a soţiei lui Vochiţoiu şi a prescripţiei parţiale a dreptului la acţiune pentru perioada 2006 – septembrie 2008, invocate în caz. Ca atare, a admis acţiunea în conflict individual de muncă formulată de reclamanta SOCOM UNIREA SOCIETATE COOPERATIVĂ împotriva celor doi.
„Obligă pe pârâta Vochiţoiu Elena Alina să plătească reclamantei suma de 169117,27 lei, iar pe pârâtul Vochiţoiu Haralambie să plătească reclamantei suma de 124846,34 lei, reprezentând prejudiciu. Obligă pe fiecare pârât să plătească reclamantei dobânda legală aferentă sumelor mai sus menţionate, începând cu data de 01.12.2010 şi până la achitarea integrală. Obligă pârâţii în solidar să plătească reclamantei suma de 2800 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Dispune restituirea către reclamantă a sumei de 5051 lei reprezentând taxa judiciară de timbru nedatorată, achitată la Primăria Municipiului Petroşani – Serviciul Impozite şi taxe Locale cu chitanţa nr.503-192-0098 din 10.07.2012, precum şi a sumei de 2000 lei reprezentând taxa judiciară de timbru nedatorată, achitată la Primăria Municipiului Petroşani – Serviciul Impozite şi Taxe Locale cu chitanţa nr.503-95-0068 din 04.04.2012”, au decis judecătorii de la Tribunalul Hunedoara. Sentinţa nu este definitivă.
Surse de încredere din interiorul cooperativei, spun că suma datorată reprezintă obligaţii financiare neonorate pentru spaţiul închiriat în zona Livezeni, pe rând, celor doi soţi, în perioada  2007 – 2010, iar la proces s-a ajuns din cauză că Halarambie Vochiţoiu nu şi-a achitat obligaţiile fiannciare timp de vreo 2 ani şi nu a onorat angajamentul de plată convenit, mai spun sursele citate anterior. Pe de altă parte, senatorul Haralambie Vochiţoiu nu recunoaşte datoria către cei de la Socom Unirea şi spune că „este o chestiune particulară, privată şi nu cred că este de interes public”.
Pe rolul Tribunalului Hunedoara dosarul a  ajuns în urmă cu un an. Haralambie Vochiţoiu este senator de Valea Jiului şi, totodată, preşedinte al UNPR Hunedoara.
[slideshow_deploy id=’20328′]