După 20 de ani, a sunat primul gong artistic la Palatul Cultural ”Minerul” din Lupeni

Sute de copii au umplut sala de spectacole a Palatului Cultural ”Minerul” din Lupeni, redeschis după două decenii, în urma unor invesiții semnificative realizate aici de către Administrația Publică Locală din municipiul Lupeni. Prin repunerea în circuitul cultural a acestei clădiri emblematice pentru viața culturală din Lupeni, primarul Cornel Resmeriţă își încheie cariera edilitară, concretizînd și una dintre cele mai solicitate și așteptate de cetățeni, fie ei mari sau mici, obiective de interes public.
palat1 (1)
Pentru a marca redeschiderea Palatului Cultural, autoritățile locale de la Lupeni au preferat ca, în locul clasicelor festivități cu tăieri de panglici și discursuri, să-i invite pe cei mai mici dintre cetățenii Lupeniului la două spectacole de gală ale actorilor Teatrului ”Ion D. Sârbu” din Petroșani.
palat3
În acest sens, în aceste zile, a avut loc premiera spectacolului pentru copii ”Frumoasa și bestia” pe noua scenă a Palatului Cultural de la Lupeni. Pentru că numărul solicitărilor venite din partea copiilor de la toate grădinițele și unitățile de învățământ general și gimnazial a fost unul foarte mare, spectacolul a fost jucat într-un număr de 4 reprezentații pe durata a două zile.  Ochii plini de bucurie şi admiraţie pentru talentații actori ai teatrului din Valea Jiului, dar și aplauzele îndelungate ale primilor beneficiari ai redeschiderii impresionantului edificiu cultural din Lupeni,  au pus evident în valoare acest punct de reper de pe harta culturii locale din Valea Jiului.
palat2
Despre importanța acestuia, ne-a vorbit și deputatul Cristian Resmeriţă: ”Astăzi la Lupeni este o zi de mare sărbătoare. Dumnezeu ne-a ajutat şi  iată că, după aproape douăzeci de ani, Palatul Cultural ”Minerul” este din nou plin de viață și aici au răsunat glasurile fericite de copii. Multumesc pe această cale primarului Cornel Resmeriţă, colectivului de la Primăria municipiului Lupeni şi tuturor celor care prin implicarea lor au făcut posibilă finalizarea acestui proiect de mare anvergură , care redeschidere și pentru copiii noștri, dar și pentru locuitorii Lupeniului, în general, accesul la teatru, artă şi cultură. Vreau să vă asigur că toate aceste lucruri bune pentru cetăţenii acestui oraş nu se vor opri aici. Un următor pas va fi, aşa cum am prezentat și în programul meu de campanie, reabilitarea Cinematografului Cultural din Lupeni şi aducerea lui la un nivel european în domeniu. Prin toate aceste proiecte ne dorim ca și municipiul Lupeni să fie unul modern, cu o viaţă culturală activă, așa cum cred că locuitorii săi o merită din plin.” 

Palatul Cultural ”Minerul” din Lupeni a fost inaugurată în 1927, fiind ani de-a rândul o bijuterie arhitectonică a Văii Jiului. Grație unei investiții de circa 2 milioane de euro, după 83 de ani acest obiectiv renaște din propria-i cenușă, promițând să redevină o locație de excepție, emblematică pentru municipalitate și pentru întreg județul Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’33105′]



(Următoarea știre) »