Sens giratoriu la peste 1700 de metri

Drumul care duce spre staţiunea montană Parâng este în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara. Autorităţile judeţene au în vedere modernizarea acestui carosabil în vederea valorificării potenţialului turistic al zonei. Pentru că drumul străbate munţii Parâng, autorităţile au în vedere realizarea unui sens giratoriu la peste 1700 de metri, adică la capătul drumului.

recsens

“Sunt prevăzute parcări pe traseul drumului şi sus în capăt datorită amplasamentelor civile din zonă nu putem să modernizăm până în capătul drumului judeţean. Cabanele sunt amplasate şi nu permit desfăşurarea pe 6 metri a asflatului plus zona  de siguranţă astfel suntem nevoiţi ca undeva în dreptul şcolii de zbor să oprim şi va gândi proiectantul o parcare, un sens giratoriu astfel încât să avem o fluenţă în trafic. Am făcut anumite modificări faţă de studiul de fezabilitate prezentat iniţial de fosta conducere a Consiliului Judeţean astfel încât să ne permitem să bugetăm pe doi ani, 2016-2017, executarea acestui drum şi vom asigura funcţionarea 365 de zile pe an. Astfel va trebui să gândim protecţii pentru cele trei sau patru traversări ale pârtiilor de schi. E o prioritate pentru noi ca acest drum să fie deschis tot timpul anului”,  a declarat Adrian David, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

La începutul acestui an a fost semnat parteneriatul de asociere cu Consiliul Judeţean Hunedoara pentru modernizarea drumului spre staţiunea montană Parâng. După ani de zile în care s-a vorbit despre modernizarea drumului spre staţiunea montană, a venit momentul pentru realizarea acestui pas.

[slideshow_deploy id=’33335′]