Start în alegerea manualelor pentru clasele a XI-a și a XII-a

Unitățile școlare din rețeaua învățământului preuniversitar trebuie să analizeze și să comande manualele școlare pentru clasele a XI-a și a XII-a și asta până în data de 10 iunie, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.
manuale_65978600
În acest sens, a fost pus la dispoziție un Catalog al manualelor școlare valabile în învățămantul preuniversitar pentru anul scolar 2016-2017, care trebuie consultat astfel încât comenzile să fie făcute în teremnul legal, conform graficului întocmit și anunțat de Ministerul Educației Naționale. Aplicația va fi deschisă doar până în data de 10 iunie, au mai precizat oficialii ISJ Hunedoara.
 Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCȘ), în conformitate cu Legea Educației Naționale nr. 1 / 2011, a declanșat procesul de asigurare a manualelor școlare pentru clasele a XI-a și a XII-a, anul școlar 2016-2017. Demersurile pentru asigurarea manualelor școlare pentru ciclul superior al liceului trebuie întreprinse de fiecare inspectorat școlar județean și de unitățile de învățământ în urma unui proces de selecție a manualelor de către cadrele didactice. Titlurile de manuale școlare, cuprinse în Catalogul manualelor școlare, valabile în învățământul preuniversitar sunt disponibile pe web site-ul www.edu.ro. Pentru realizarea în bune condiții a procesului de asigurare a manualelor școlare pentru clasele a XI-a și a XII-a, până la debutul anului școlar 2016-2017,trebuie parcurse mai multe etape. Astfel, până la data de 31 mai 2016, editurile interesate vor transmite în toate unitățile de învățământ care școlarizează ciclul superior al liceului câte un exemplar din manualele școlare pe care le pot oferta și care sunt cuprinse în Catalogul manualelor școlare, valabile în învățământul preuniversitar.  Până în data de 10 iunie, profesorii din unitățile de învățământ care școlarizează elevi din ciclul superior al liceului vor selecta, în baza liberei inițiative profesionale  acele manuale școlare din Catalogul manualelor școlare, valabile în învățământul preuniversitar și care au fost propuse spre ofertare de către edituri, pentru utilizarea în procesul didactic din anul școlar 2016-2017.
[slideshow_deploy id=’33805′]