Ploile torenţiale lasă urmări în județul Hunedoara

În urma precipitaţiilor abundente căzute în ziua de 13.06.2016, care au produs creşteri de debite ale râurilor şi pâraielor, scurgeri de pe versanţi şi torenţi au fost afectate mai multe unităţi administrativ teritoriale din judeţul Hunedoara (Brad, Simeria, Mânerău, Josani, Cristur, Almaşul Mic, Aninoasa, Peştişu Mic, Jeledinţi şi Mărtineşti, Băiţa, Hărţăgani, Sălişte şi Ormindea).

pompieri

În cursul nopţii, în jurul orei 3, s-a produs o alunecare de teren în localitatea Crişcior ce a afectat o anexă gospodărească şi un stâlp de înaltă tensiune.

În plus, tot în localitatea Crişcior, s-a produs o alunecare de teren ce a dislocat un zid de sprijin ce a căzut peste un autoturism.

Torenţii scurşi de pe versanţi au dezrădăcinat un copac ce a căzut pe DN 76, în localitatea Fornădia, circulaţia fiind îngreunată. Drumul comunal care face legătura între Băiţa şi Hărţăgani este blocat de aluviuni. În ambele cazuri se intervine cu utilaje pentru degajarea căilor de transport.

Pentru limitarea şi înlăturarea efectelor negative produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase, pompierii militari acţionează pentru evacuarea apei din: zeci de curţi curţi, beciuri şi fântâni, precum şi un subsol de bloc. La acţiunile de intervenţie au fost mobilizate 20 autospeciale de intervenţie, 14 motopompe şi 80 de pompieri din cadrul I.S.U. Hunedoara, agenţi din cadrul I.P.J. Hunedoara şi subofiţeri din cadrul I.J.J. Hunedoara, precum şi forţe şi mijloace din cadrul S.V.S.U. Brad, Crişcior, Peştiş şi Simeria.

[slideshow_deploy id=’30675′]



« (Știre anterioară)