Pompierii construiesc dig de protecție în zona localităţii Bucureşci

Atenţionarea hidrologică, cod portocaliu pe râul Crişul Alb şi afluenţii acestuia s-a concretizat prin creşterea nivelului râului cu 10 centimetri peste cota de inundaţie, în zona localităţii Bucureşci.

8

Preventiv, 35 pompieri ai I.S.U. Hunedoara, 10 jandarmi ai I.J.J. Hunedoara, 15 militari ai Unităţii Militare din Brad, precum şi specialişti ai Sistemul de Gospodărire a Apelor şi voluntari intervin în sprijinul populaţiei din zona Bucureşci prin construirea unui dig din saci cu nisip destinat protecţiei locuinţelor. Mai mult, în zonă au fost dislocate două diguri mobile. Totodată, o echipă a I.S.U. Alba cu 3 motopompe intervine în sprijinul forţelor din judeţul Hunedoara.

8

În plus, DJ 741, ce face legătura între localităţile Bucureşci şi Curechiu este blocat din cauza torenţilor generaţi de ploile torenţiale.

La ordinul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă Ovidiu Vasilică, la nevoie, zeci de pompieri din judeţele învecinate sunt pregătiţi să acţioneze solidar cu echipele de intervenţie hunedorene.

[slideshow_deploy id=’19869′]