Primăria Hunedoara dorește să atragă fonduri europene pentru izolarea termică a clădirilor rezidențiale

Joi, 28 iulie 2016, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, a invitat la sediul primăriei reprezentanții unui număr de 31 de asociații de proprietari, pentru a prezenta un proiect de izolare termică a blocurilor de locuințe, finanțat din fonduri europene. Este pentru prima dată când un astfel de proiect se adresează și altor municipii decât reședința de județ.

hd-intalnire-primar

Întrucât primăria nu avea niciun proiect de reabilitare a clădirilor rezidențiale cu fonduri europene, municipalitatea intenționează să găsească, împreună cu președinții și administratorii de asociații de proprietari, soluții pentru urgentarea atragerii de fonduri europene, prin proiectul “Eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale din municipiul Hunedoara”.

Obiectivul specific al proiectului îl reprezintă creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale, clădirile publice și sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari, precum și înlocuirea lifturilor.

Scopul proiectului este de a reduce consumul de energie din clădirile rezidențiale (care va contribui la reducerea emisiilor poluante din atmosferă), reducerea costurilor cu încălzirea acestor clădiri, creșterea confortului termic.

Proiectul poate fi finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, valoarea acestuia fiind între 100.00 și 5.000.000 de euro pentru un singur proiect cu un număr de maximum 10 blocuri ce vor fi eficientizate energetic. Se pot depune mai multe proiecte care să cuprindă câte 10 blocuri.

La întâlnire au participat și reprezentanții unei firme care realizează consultanța pentru atragerea acestor proiecte pe fonduri europene.

[slideshow_deploy id=’36590′]