Persoane rătăcite în Munţii Retezat

 În data de 11 august , în jurul orei  19.45, efective din cadrul Postului Montan Jandarmi Nucşoara au fost solicitate prin S.N.A.U 112, pentru căutarea a 6 persoane rătăcite în zona Culmea Lănciţa  din Munţii Retezat.

DSC_0547

A fost constituită o echipă de căutare salvare care a pornit în jurul orelor 20.30 în zona menţionată mai sus.

Ajunsă în zona Balea echipa de căutare salvare a jandarmilor hunedoreni s-a întălnit cu echipa SALVAMONT Hunedoara formată din 5 salvatori montani iar de acolo s-a început căutarea pedestră , în zona indicată de aplicația SALVAMONT-VODAFONE pe care salvatorii montani le-au sugerat să o instaleze pentru o localizare precisă a persoanelor rătăcite.

DSC_0550

În jurul orelor 01.00 în poiana Lănciţa au fost reperate vocal persoanele rătăcite deoarece condiţiile meteo erau nevaforabile. În jurul orelor 01.40 după deplasarea prin jneapăn foarte des s-a ajuns la cele 6 persoane carora le-a fost făcut o evaluare medicală preliminară, au fost hidratați şi stabilizați termodinamic cu folii termoizolante deoarece prezentau semne de hipotermie.

După cele menţionate mai sus s-a început deplasarea spre zona Baleia, iar pe durata acesteia 2 persoane de sex feminin au prezentat stări de rău motiv pentru care  s-a solicitat ambulanţa.

Ajunşi în satul Hobiţa cele 2 persoane de sex feminin au fost preluate de Ambulanţa Haţeg unde au primit îngrijirile medicale necesare ca apoi să fie transportate la spitalul Haţeg.

[slideshow_deploy id=’13835′]