Cine va administra corect CEH?

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, susține că restructurarea Complexului Energetic Hunedoara va duce la salvarea a două unități miniere și a două grupuri energetice. Totodată, ministrul mai arată că cineva va trebui să administreze corect noua societate.

grigorescu-min-en

“Restructurarea Complexul Energetic Hunedoara, confirmată de Comitetul pentru minerit, va duce la salvarea a două grupuri energetice, circa 400 de MW, și a două mine aferente. Aceste societăți vor asigura acea cantitate de energie de care sistemul energetic are absolută nevoie, de care sistemul energetic nu se poate lipsi. Efortul CEH va trebui să fie recunoscut în tarife, va trebui să fie compensat ca atare pentru că este un serviciu public, legat de continuitatea în aprovizionarea cu energie. Lucrăm deja cu Comisia Europeană pentru a parcurge toate procedurile necesare și pentru a structura corect acest mecanism. Această societate salvată nu trebuie să mai înregistreze pierderi; nu vom repeta greșelile pe care le-am făcut atunci când am constituit acest complex, cu nici patru ani în urmă. Calitatea conducerii executive a companiei va fi esențiala, pentru ca ei sunt cei care trebuie să administreze corect activitatea ei”,  arată ministrul Energiei.

Încă din anul 2015, cei de la CEH au stabilit închiderea minelor şi menţinerea unor părţi din cadrul termocentralelor până în anul 2024 când va fi finalizat axul de trecere Banat. Statul român mizează pe energia produsă de Serbia şi Ungaria şi închide parte a Complexului Energetic Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’36590′]