Despăgubirile plătite pentru inundații, povară pentru Guvern

Județul Hunedoara a beneficiat de peste 18 milioane de lei, sprijin financiar din partea Guvernului pentru limitarea efectelor inundațiilor din luna iunie. Potrivit celor de la Guvern, suma plătită este adunată cu greu.

inundatii-740x360

“Este un effort considerabil al Guvernului pentru a aduna acești bani. Este o sumă consistentă și aceasta este doar prima fază a ajutorului”, arată cei de la Guvern.

Autoritățile pot solicita, în continuare, sprijin financiar pentru limitarea efectelor inundațiilor. La sfârșitul lunii iunie Valea Jiului a fost lovită de inundații masive. Atunci Guvernul a alocat peste 18 milioane de lei pentru limitarea efectelor inundațiilor, însă în funcție de necesități, autoritățile locale încă mai pot solicita sprijin financiar.

Pe măsură ce autoritățile locale solicită, guvernul va evalua în continuare solicitările pentru pagubele de după inundații, estimate în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, inspectoratele pentru situații de urgență șI prefecturi. De asemenea, se vor adăuga beneficii șI alte ajutoare de urgență, pe care Ministerul Muncii le va îndrepta către familiile lovite de intemperii”, arată oficialii Guvernului României.

Pentru județul Hunedoara, executivul a aprobat suma de 18,491 milioane de lei. Cea mai mare sumă a primit-o municipalitatea de la Lupeni, aici viitura distrugând o bună parte a drumului principal. Sumele alocate primăriilor de către Guvern au fost destinate exclusiv lucrărilor de infrastructură.

[slideshow_deploy id=’27126′]

 



« (Știre anterioară)