Gheorghe Ile a sunat din clopoţel noul an şcolar

Gheorghe Ile a sunat clopoţelul care anunţă venirea noului an şcolar. Acesta împreună cu reprezentanţii administraţiei locale şi a Consiliului Local Vulcan au deschis noul an şcolar la toate instituţiile de învăţământ.

img_20160912_111221

„De când s-a terminat anul şcolar, şcoala a rămas rece, goală şi nu s-a auzit nicio gălăgie, niciun strigăt pe holurile liceului. În această perioadă ne-am ocupat să rectificăm ceea ce a fost stricat. Am făcut deschiderea la toate şcolile de pe raza municipiului Vulcan şi am constatat că şcolile sunt curate. Am sunat clopoţelul ca toţi elevii să înceapă şcoala”,  a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

img_20160912_111057

La deschiderea noului an şcolar de la Colegiul Tehnic Mihai Viteazu din localitate, Gheorghe Ile a avut de transmis câte un mesaj atât bobocilor, cât şi elevilor de clasa a XII-a şi profesorilor.

“Întotdeauna când apar bobocii avem tendinţa să îi mai urechem, dar s-a terminat meteahna aceasta şi nu îi mai tragem de urechi, ci le spunem la urechi câte ceva.  Le spunem că au venit într-un liceu bun, un liceu care a dat comunităţii noastre personalităţi, profesori, doctori, ingineri, avocaţi, oameni bine pregătiţi. Le dăm şi lor speranţa pentru viitor că vor putea accede la orice şcoală pe care ar dori să o facă. Profesorul urmăreşte permanent evoluţia elevului şi îi îndrumă spre profilul viitor”, le-a spus Gheorghe Ile, bobocilor.

img_20160912_111105

În ceea ce îi priveşte pe elevii claselor terminale, edilul le-a recomandat să îşi aleagă cu atenţie calea ce o vor urma după finalizarea cursurilor.

“Pentru cei din clasa a XII-a pentru că aveţi un an destul de greu, un an important în care vă luaţi ultimele bagaje de cunoştinţe şi mulţi deja v-aţi ales calea pe care să mergeţi şi vă spun să vă alegeţi din timp să nu mergeţi pe un drum şi să nu ştiţi care cale să o alegeţi. Dacă într-o intersecţie de drumuri nu v-aţi ales calea, veţi alege drumul cel mai prost. Trebuie să ştiţi din timp ce cale urmaţi şi atunci va rezulta ceea ce încercaţi să faceţi. Aş vrea să vă urez să aveţi puterea să acaparaţi cât mai multe cunoştinţe pentru bacalaureat, să vă gândiţi de acum şi nu în ultima săptămână sau lună. Încercaţi să vă puneţi de acum de accord cu ceea ce simţiţi că nu aţi reuşit să cunoaşteţi”, le-a spus primarul municipiului Vulcan, elevilor de clasa a XII-a.

img_20160912_112724

Gheorghe Ile le-a transmis câteva gânduri şi dascăliolor.

“Domnilor profesori vă doresc să aveţi mai multă răbdare, vă sugerez să vă aplecaţi mai mult spre cei care nu au reuşit să acapareze tot, să îi îndrumaţi pentru că munca dumneavoastră este răsplătită prin ceea ce aţi pregătit”, le-a spus Gheorghe Ile, profesorilor.

[slideshow_deploy id=’36590′]