Alunecările de teren detectate cu senzori

Autostrada Orăştie-Sibiu va fi monitorizată cu senzori. Ministrul Transporturilor a anunţat că vor fi montaţi senzori pentru a detecta orice alunecare de teren.

image-2015-08-26-20380999-70-autostrada-orastie-sibiu-lot-3-circula-doar-doua-benzi

”Avem senzori acolo în relief şi ştim exact dacă se mişcă solul, tot ce se întâmplă în jurul autostrăzii. Acum se lucrează la cei aproximativ 200 metri cu experţi consacraţi”, spune ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, într-un interviu acordat publicației Capital.ro.

oficialii ministerului de resort estimează că lucrările de refacere a autostrăzii vor fi finalizate luna aceasta.

Ne-am angajat că la sfârșitul lunii septembrie vom redeschide acest tronson de autostradă. În momentul de față (…) este o activitate destul de bună și ne vom respecta termenul înaintat. Lucrările sunt în grafic. În momentul de față s-au finalizat toate cele șase tranșee drenante, avem o saltea de piatră de 1,5 metri care s-a finalizat și în spate se execută lucrări de umplutură din balast. Ritmul este bun, în plan avem un strat de 50 de centimetri pe zi, care înseamnă 24 de ore de muncă”, a spus Cătălin Homor, directorul general al CNADNR, în urmă cu câteva zile, după o vizită pe autostradă.

O porţiune a autostrăzii Orăştie-Sibiu a fost închisă anul trecut, la câteva luni de la inaugurare.

[slideshow_deploy id=’13837′]



(Următoarea știre) »