Onorariu de succes la CEH

Casa de Insolvenţă GMC Craiova a solicitat un onorariu de 500 de mii de euro de la CEH. Onorariul de “succes” a fost însă respins de creditorii societăţii. După ce în instanţă, numai pentru prima insolvenţă a CEH, administratorul judiciar trebuie să primească 80 de mii de lei onorariu, acum aceasta a solicitat un onorariu lunar de 7000 de euro şi un onorariu de succes de 500.000 de euro.

82753_hartii-multe

 “IRCAT-CO SRL, prin punctul de vedere transmis, confirma numirea administratorului judiciar Casa de Insolventa GMC SPRL si considera suficient un onorariu lunar de 7.000 euro+TVA, la care se adauga un onorariu suplimentar de 2% din ce se recupereaza si un onorariu de succes in cuantum de 50.000 euro (si nu de 500.000 euro, cum a propus administratorul judiciar)”,  se arată în procesul verbal al şedinţei adunării creditorilor.

Din nefericire pentru administratorul judiciar, sumele nu au fost aprobate de adunarea creditorilor. Unul dintre motive a fost că acesta nu a fost confirmat. Instituţiile statului au pus frână la această propunere de jumătate de milion de euro.

“Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, prin punctul de vedere transmis, solicita prorogarea discutiei pana la desemnarea practicianului ce urmeaza a fi sustinut conform OPANAF 2442/2016. Statul Roman prin Ministerul Finantelor Publice reprezentat de DGRFP Timisoara prin AJFP Hunedoara prin punctul de vedere transmis, nu confirma in calitate de administrator judiciar pe Casa de Insolventa GMC SPRL, in baza prevederilor OPANAF 2442/2016 si propune ca administratorul judiciar provizoriu sa isi exercite atributiile conform dispozitiilor legale.. -CEC BANK SA- achieseaza la opinia creditorului majoritar. -CNIM – Se abtine. – SC Serviciu Paza si Protectie Vispo SRL- prin adminstrator judiciar Continvest Insolventa SPRL- punct de vedere scris- confirma administratorul judiciar si cu privire la onorariul acestuia achieseaza la punctul de vedere al creditorului majoritar; – Constructiones Industrielles de la Mediteranee-CNIM se abtine la a vota in legatura cu confirmarea administratorului judiciar Casa de Insolventa GMC SPRL. – Asocierea formata din Deloitte Consultanta SRL si Musat&Asociatii SPARL nu confirma in calitate de administrator judiciar al Societatii Complexul Energetic Hunedoara pe Casa de Insolventa GMC SPRL. Propune creditorilor si desemneaza in calitate de administrator judiciar pe Euro Insol SPRL. Referitor la stabilirea onorariului administratorului judiciar nu aproba niciun onorariu, avand in vedere propunerea catre creditori si votarea Euro Insol SPRL in calitate de administrator judiciar al Societatii Complexul Energetic Hunedoara SA”, mai arată acelaşi document.

Astfel, ambele puncte au fost amânate de adunarea creditorilor CEH.

[slideshow_deploy id=’17636′]