Veteranii de război s-au întâlnit la Cercul Militar Județean Hunedoara

Împlinirea a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial – Războiul Sfânt de Reîntregire a fost marcată miercuri, 14 septembrie 2016, la Cercul Militar Județean Hunedoara printr-o ceremonie specială.
dsc_8988
La inițiativa Consiliului Județean Hunedoara, veteranii și văduvele veteranilor de război au fost premiați cu diplome aniversare și cu câte 500 de lei. Veniți din toate colțurile județului, eroii României care au luptat pe front în cel de-al Doilea Război Mondial și au contribuit, la rândul lor la redobândirea unor teritorii pierdute la începutul conflagrației, au primit cu emoție mesajul transmis de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.
dsc_9003
Veteranii hunedoreni au fost felicitați pentru eroismul și determinarea cu care au luptat pentru eliberarea și apărarea teritoriilor românești, pentru felul în care au știut să transmită generațiilor următoare dragostea pentru neam și țară.
În semn de mulțumire, la finalul ceremoniei, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a primit carnetul de membru de onoare al Asociației Naționale a Veteranilor de Război (A.N.V.R.), însoțită de o plachetă aniversară, din partea col (r) Nicolai Lozneanu, președintele A.N.V.R. – Filiala Județului Hunedoara.
La ceremonia de la Cercul Militar au mai fost prezenți comandatul Centrului Militar Județean Hunedoara, col Mihaela Ionescu, comandantul Batalionului de Geniu „Scorilo” Deva, col ing. Liviu Chiriac și președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din județul Hunedoara, col (r) Dănilă Moldovan.
dsc_9046
[slideshow_deploy id=’19661′]


(Următoarea știre) »