HUNEDOARA. Hoţ prins de poliţişti

 Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Hunedoara au reuşit, în urma cercetărilor efectuate, să identifice prezumtivul autor al infracţiunilor de înşelăciune şi furt, comise pe raza municipiului Hunedoara, în data de  17.05.2016.

hot-prins-655x360

Poliţiştii au stabilit că bărbatul în cauză, împreună cu un complice, a abordat un hunedorean în vârstă de 80 de ani, sub pretextul că doreau vândă inele bărbătești, unul dintre bărbaţi recomandându-se ca fiind cetățean belgian, iar celălalt ca angajat al Primăriei.

„Cetăţeanul belgian” (care vorbea stricat limba română) a apelat la bunăvoinţa octogenarului, susţinând că a fost „trădat în dragoste” de o tânără hunedoreancă şi a rămas fără banii necesari repatrierii, motiv pentru care i-a oferit spre vânzare hunedoreanului două inele bărbătești, despre care a susținut că sunt din aur. Pentru finalizarea tranzacției, persoana vătămată i-a invitat pe cei doi necunoscuţi în locuința sa. Ajuns în apartament, hunedoreanul a achitat suma de 100 euro pentru un inel, moment în care persoanele necunoscute au observat unde îşi păstrează bărbatul economiile, și în timp ce unul dintre bărbați negocia vânzarea celui de-al doilea inel pentru suma de 300 de lei, cel de-al doilea bărbat a sustras dintr-un sertar suma de 1.700 de euro, după care cei doi au părăsit apartamentul.

În data de 03.10.2016, în urma cercetărilor efectuate în cauză și a unei acțiuni organizate de poliţiştii hunedoreni, a fost identificat şi reţinut pentru 24 de ore unul dintre suspecţi, prezumtivul autor al celor două infracţiuni, un bărbat în vârstă de 37 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea. Cel în cauză a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Poliției Municipiului Deva, urmând să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea luării măsurilor legale.

[slideshow_deploy id=’27126′]