Recomandări din partea Apa Serv pe perioada Codului Portocaliu de vreme geroasă

condivta-inghetPotrivit unei informări trasmise de Apa Serv Valea Jiului, temperaturile foarte scăzute din ultima perioadă  dar  şi  perspectivele generate de anunțarea Codului Portocaliu de vreme geroasă cresc riscul apariţiei îngheţului pe reţelele de distribuţie a apei potabile precum şi în instalaţiile interioare. Apa Serv Valea Jiului  informează că este pregătită pentru a interveni, la nevoie, cu toate echipele de la fiecare secţie apă canal din Valea Jiului, la solicitările abonaţilor sau de câte ori o va impune situaţia.

Apa Ser Valea Jiului vă recomandă să luați măsuri de protejare a instalaţiilor, pentru a evita problemele.

„Instalaţiile interioare de alimentare cu apă, adică cele aflate după contor, aparţin beneficiarilor, conform legislației în vigoare, care au obligaţia de a le întreţine şi repara. Căminul de apometru trebuie protejat, deoarece îngheţul apei din reţelele de distribuţie apare prima oară în căminul de apometru, după care se propagă către branşament şi reţeaua interioară. Abonații trebuie să se asigure că acesta are capacul închis şi nu se infiltrează apa. În cazul în care apometrul îngheaţă, nu trebuie folosită apă fierbinte sau flacără deschisă pentru dezgheţarea aparatului. Acolo unde există instalaţii de apă expuse temperaturilor scăzute, acestea trebuie protejate cu materiale termoizolante”, se arată într-o informare transmisă de Apa Serv Valea Jiului.

Apa Serv avertizează însă că e posibil ca anumite solicitări pentru intervenții la interior să sufere întârzieri din cauza volumului mare de sesizări care vin în această perioadă, prioritare fiind situaţiile de pe domeniul public.

Eventualele probleme legate de funcţionarea contoarelor sau a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare, pot fi semnalate Dispeceratului S.C. APA SERV VALEA JIULIU  S.A la numerele de telefon: 0254.541.861; 0354.108.203, 0725.681.329, 0766.068.152.

[slideshow_deploy id=’17636′]