Cinci persoane au ajuns în cursul nopții la spital și în centrele de primire ca urmare a gerului instalat în județul Hunedoara

În contextul emiterii de către Administrația Națională de Meteorologie a avertizării COD GALBEN de vreme deosebit de rece și ger persistent valabil în județul Hunedoara, în intervalul 10 – 12 ianuarie, pe tot parcursul nopții trecute au fost organizate patrule de identificare a persoanelor vulnerabile care pot fi afectate de ger.

 

 

 

”În cele 296 misiuni de patrulare desfășurate în timpul nopții au fost implicate forțe din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (188 patrule), Inspectoratului pentru Situații de Urgență (25 patrule), Inspectoratului de Jandarmi Judetean (22 patrule), Poliției Locale (7 patrule), Poliției Transporturi Feroviare (3 patrule) și Inspectoratului de Poliție Județean (51 patrule). Până în această dimineață, ora 05.30, cinci persoane au fost preluate de pe stradă din Petroșani, Hațeg, Lupeni și Brad. Patru persoane au fost transportate cu hipotermie la Unitatea de Primiri Urgențe, iar o persoană a fost cazată la centrul de primire. În total, din data de 08 ianuarie, echipajele de intervenție au preluat și transportat la Unitățile de Primiri Urgențe si centrele de primire, 17 persoane afectate de ger”, informează mr. Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al C.J.C.I.P. Hunedoara.

În contextul prelungirii codului galben de ger pana în data de 12 ianuarie, ora 10, inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean, a dispus continuarea monitorizarii, și în cursul acestei zile, a situațiilor generate de codul portocaliu în județul Hunedoara de la nivelul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției alcătuit din reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Jandarmi, Inspectoratului de Poliție, Direcției de Sănătate Publică, Drumurilor Naționale, Sistemului de Gospodărire a Apelor, E-nel, Delgaz Grid și Regionalei CFR. CJCCI este activ în regim permanent din data de 9 ianuarie.

[slideshow_deploy id=’13837′]