Ajutoare reduse treptat

Anumite facilități de care beneficiază persoanele aflate în risc de marginalizare de la Petrila vor fi reduse treptat. Reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Petrila vor să îi responsabilizeze pe cei care trăiesc pe banii statului. Aceștia au propus în planul de acțiuni pentru prevenirea și combaterea marginalizării sociale eliminarea graduală a unor beneficii. Astfel, asistații sociali de la Petrila vor avea doar asigurați de primărie 50 de KW în loc de 75 de KW/lună, iar la apa potabilă cantitatea a fost redusă de la 3 mc/persoană/lună la 2 mc/persoană/lună.

“Încercăm să îi responsabilizăm pe oameni. Acordăm ajutoare de urgență să îi ajutăm pe oameni să intre în rândul celor fără probleme. Preferăm să îi ajutăm să se branșeze, iar treptat să eliminăm aceste facilități”, au spus cei de la SPLAS Petrila.

În cadrul politicilor de asistență pentru cei aflațI în momente sau în perioade dificile, statul și comunitățile locale trebuie să adopte măsuri care să determine ieșirea cetățenilor din aceste situații. Astfel, în baza programului pentru prevenirea șI combaterea marginalizării sociale, cei din categoriile de risc vor beneficia la Petrila de energie electrică până la 50 KW/familie/lună, apă până la 2 mc/persoană/lună, scutire de 50% la impozitul pe locuință pentru familiile beneficiare de ajutor social, dar șI alte facilități.

[slideshow_deploy id=’27028′]30

 



(Următoarea știre) »