Caravana scriitorilor hunedoreni în comuna Rîu de Mori

scriitori2În data de 15 februarie 2017, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva a organizat o întâlnire cu locuitorii comunei Rîu de Mori, în cadrul proiectului „Caravana scriitorilor hunedoreni”.

”A fost o mare bucurie pentru noi, reprezentanți ai Bibliotecii Județene și scriitori din județul nostru, să ne aflăm în mijlocul iubitorilor cărții din această comună. Am fost prezenți aici pentru a oferi acestor oameni prilejul să se întâlnească cu scriitori reprezentativi din județul Hunedoara, personalități cunoscute în lumea literară românească și care ne fac cinste. Ne-au însoțit poeta Paulina Popa și scriitorul Constantin Stancu”, spune Ioan Sebastian Bara, managerul insttuției culturale din Deva.

Acesta apreciază că iubitorii de literatură din comună au putut să fie cât mai aproape de acești scriitori talentați, dăruiți cu har, care ne-au oferit cărți de poezie, de proză, eseuri, cărți care ne îmbogățesc spiritual.

”Prin acest demers al nostru, prin acest proiect cultural numit „Caravana scriitorilor hunedoreni”, dorim să aducem scriitorii cât mai aproape de cititorii lor, dorim ca ei să câștige noi cititori, dorim ca cercul iubitorilor de lectură să fie cât mai larg. Dialogurile cu scriitorii au ca scop familiarizarea cu procesul creației literare. Publicul va afla cum se scrie o carte, cât efort și câtă trudă presupune alcătuirea unei cărți cu adevărat valoroase”, a mai precizat directorul Bibliotecii Județene ”Ovid Densușeanu”, Ioan Sebastian Bara.

Cei prezenți la eveniment au putut auzi fragmente din cărți citite chiar de către autorii acestora, au fost într-un contact nemijlocit cu poeta Paulina Popa și scriitorul Constantin Stancu, care le-au devenit și mai apropiați, și mai îndrăgiți.

scriitori1

Publicul prezent a putut vedea că în spatele unui nume de pe coperta unei cărți, un nume care poate până acum nu le-a spus nimic, se află un creator, se află un om plin de sensibilitate, un scriitor care dorește ca mesajul său să ajungă la cât mai mulți cititori. Numărul acestor cititori sporește și datorită unor întâlniri de genul celei desfășurate în comuna Rîu de Mori.

În altă ordine de idei, Sebastian Bara arată că numărul mare în care locuitorii comunei au venit la întâlnirea cu literatura dovedește interesul de care se bucură poeta Paulina Popa și scriitorul Constantin Stancu, dovedește faptul că lectura nu se află nicidecum în declin, în ciuda avantajelor internetului, ci ea este o preocupare mereu prezentă în viața membrilor comunităților.

”Cei doi scriitori au venit aici cu toată deschiderea, cu tot sufletul, dornici să le fie cunoscute creațiile, dornici să facă și ei cunoștință cu cititori care le apreciază cărțile. La final, reprezentanții Bibliotecii Județene au făcut o promisiune locuitorilor comunei Rîu de Mori, aceea de a reveni și de a aduce în fața oamenilor de aici și alți scriitori, la fel de valoroși”, a mai adăugat Sebastian Bara.

scriitori3