Ziua Mondială a Apei 2017

Apa Sev Valea Jiului sărbătorește astăzi, asemeni tuturor operatorilor de servicii de alimentare cu apă potabilă din România și din lume, Ziua Mondială a Apei (World Water Day).

Instituită oficial în urma Conferinței Națiunilor Unite asupra mediului înconjurător de la Rio de Janeiro (Brazilia) din 1992, prin adoptarea Rezoluției 47/193, Ziua Mondială a Apei își propune sensibilizarea populației planetei asupra provocărilor cu care se confruntă managementul resurselor de apă, având în vedere creșterea cererii de acces la apă și la serviciile în domeniu.

Pentru acest an, genericul sub care se marchează această zi este ”Gestionarea apelor menajere”. Din această perspectivă, atitudinea și modul de acțiune al Apa Serv Valea Jiului pot fi considerate un model de practică la nivel european.

”Investițiile pe care Apa Serv Valea Jiului le-a derulat în anii precedenți au avut un important component de mediu care a vizat, în principal, gestionarea apelor menajere. Stația de epurare a apelor uzate de la Dănuțoni-Aninoasa reprezintă, în acest sens,un model pentru tot ceea ce înseamnă gestionarea eficientă a apelor uzate, având ca rezultat eliminarea factorilor de poluare adeversărilor în  râul Jiu”, spune directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.

Pentru a ajunge la o astfel de performanță, operatorul serviciilor de alimentare cu apă potabilă din Valea Jiului a înțeles potențialul major al utilizării fondurilor europene. Astfel, în cadrul primei etape a proiectului privind extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare a crescut numărul branșamentelor noi la rețeaua de canalizare, în etapa a doua, Apa Serv Valea Jiului inenționează să treacă la modernizarea rețelelor de canalizare din toate localitățile Văii Jiului. Similar, mai multe investiții din portofoliul propriu al ASVJ vizează racordarea stațiunilor turistice Straja și Pasul Vâlcan la rețeaua publică de canalizare.

În aceeași direcție, Apa Serv Valea Jiului a demarat, încă de anul trecut o campanile de civică de conștientizare a populației asupra modului correct de exploatare al rețelelor publice de canalizare (”Canalizarea Nu este coșul tău de gunoi !”) care a avut un puternic impact în comunitate.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, conducerea Apa Serv Valea Jiului mulțumește tuturor beneficiarilor săi, partenerilor și întregului colectiv de salariați pentru bunele relații consfințite în relațiile de colaborare din anul precedent. ”Vă asigurăm că ne propunem să rămânen același partener serios, preocupat de creșterea constantă a calității serviciilor oferite populației din Valea Jiului așa cum ne dorim să păstrăm poziția noastră de seriozitate în relațiile cu toți partenerii și beneficiarii. Tuturor, de Ziua Mondială a Apei le transmitem ”La mulți ani !”, transmite Costel Avram, directorul Apa Serv Valea Jiului.

     Birou Presă  Apa Serv Valea Jiului Petroşani

[slideshow_deploy id=’43281′]



(Următoarea știre) »