Trei simpozioane studențești debutează joi la Universitatea din Petroșani

upetFiecare din cele trei facultăți componente ale Universității din Petroșani organizează, la finalul acestei săptămâni, câte un simpozion studențesc. Joi, 27 aprilie 2017, de la ora 9,30 este programată să aibă loc, în aula Universității din Petroșani, deschiderea festivă a celor trei simpozioane studențești.

“În acest an continuãm simpozioanele care sunt dedicate activitãtii de cercetare a studentilor, simpozioane care se organizeazã la nivelul fiecãrei facultãti. La toate aceste simpozioane participã studenti din universitate si din întreaga tarã, cu timpul dorim sã cuprindem si studenti strãini de la universitãtile cu care avem parteneriate.  Este o manifestare care se doreste a familiariza studentii din întreaga tarã cu Universitatea noastrã, cu istoria si cultura judetului Hunedoara, cu frumusetile Vãii Jiului. dorim sã arãtãm potentialul care existã în rândul studentilor cercetãtori si a cadrelor didactice care îi coordoneazã. Activitatea unui student nu se rezumã numai la aceea de a studia, de a însusi niste cunostinte predate la orele de curs sau de laborator. Activitatea studentilor trebuie sã fie creativã si un viitor specialist trebuie sã aibã si aceastã notã de creativitate pe care noi trebuie sã o stimulãm. Noi îi atragem în laboratoarele de cercetare ale Universitãtii, prin a-i atrage la realizarea unor contracte de cercetare comune la care coordonatorii sunt cadrele didactice. Lucrãrile care se prezintã la acest simpozion reflectã tocmai aceastã preocupare si dezvoltare a gândirii studentilor legatã de viitoarea profesie” a declarat rectorul Universitãtii Petrosani, prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai.

Pentru organizarea celor trei simpozioane, Universitatea din Petroșani a primit o parte din cheltuielile de organizare direct de la Ministerul Educatiei si Cercetãrii si le completãm cu premii.

Sute de studenți din Petroșani și din cadrul altor facultăți din țara noastră sunt așteptați în acest final de săptămâna pentru a participa la:

  • simpozionul ”Geoecologia” aflat la a XV-a ediția, simpozion organizat de Facultatea de Mine;
  • simpozionul ”Student, Știință, Societate” aflat de asemenea la ediția a XV-a, simpozion organizat de Facultatea de Științe;
  • simpozionul ”Zilele Tehnicii Studențești” ediția 2017, simpozion organizat de Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică.

 

[slideshow_deploy id=’43281′]