Concurs de cultură generală

Întrebări de cultură generală, legate de istoria recentă, dar și de cea milenară, locuri și oameni, vor fi scoși în actualitate, în cadrul unui concurs devenit deja tradiție. Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida organizează cea de-a VI-a ediție a concursului “Petroșani, ieri…azi”. Municipalitatea de la Petroșani susține financiar evenimentul.

“Activitățile extrașcolare reprezintă, pentru elevi, șansa unei dezvoltări armonioase, iar cei care sunt implicațI în astfel de activitățI descoperă disciplina atât de necesară pentru clădirea unui viitor de succes. Fiecare elev care se implică în activitățile extrașcolare trebuie susținut șI încurajat. De asemenea, fiecare proiect inițiat de către instituții de învățământ, cu scopul de a implica elevi în diverse activitățI trebuie sprijinit”, arată Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida a solicitat suma de 1600 de lei pentru organizarea concursului “Petroșani, ieri…azi”. Suma urmează a fi folosită la premierea participanților.

“Acesta este un concurs care vine în sprijinul procesului de educare a tinerei generații, prin activitățI extracurriculare, testând aptitudinile sportive șI artistice ale tinerilor din Valea Jiului, dar șI cunoștințele lor în diverse domenii precum: geografie, istorie, economie, cultură șI turism”, mai spune primarul municipiului Petroșani.
La evenimentul care va avea loc în data de 31 mai vor participa elevi de la 9 unitățI de învățământ din întreaga Vale a Jiului. Dascălii au iniţiat acest concurs în urmă cu șase ani pentru ca elevii să acumuleze mai multe cunoştinţe despre zona în care trăiesc.

[slideshow_deploy id=’17636′]



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »