Angajatul APIA Hunedoara, trimis în judecată pentru mită

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia au finalizat ancheta în dosarul de corupție al angajatului APIA şi au dispus trimiterea în judecată.

 OPRIȘ FLORIN este acuzat de luare de mită şi trafic de influență. Alături de el este judecată şi ANGHEL ANCA, concubina  acestuia, acuzată de complicitate la luare de mită. ” La data de 15 februarie 2017, inculpatul Opriș Florin, în calitatea menționată mai sus, a pretins de la un fermier (martor în cauză), suma de 50.000 lei (reprezentând o parte din fondurile nerambursabile primite de acesta din urmă).

În schimbul acestor bani, inculpatul Opriș Florin a lăsat să se creadă că are influență asupra primarului comunei de domiciliu a fermierului, pentru a-l determina să-i suplimenteze martorului pășunea închiriată cu o suprafață de teren mult mai mare decât cea pe care o primise inițial.

La data de 26 aprilie 2017, inculpatul a pretins de la același fermier suma de 25.000 lei, amintindu-i că l-a ajutat la momentul efectuării, în cursul anului 2015, a unui control pe teren. Totodată inculpatul i-a spus martorului că-l va ajuta în continuare cu soluționarea cererilor pe care acesta le va depune la APIA Centrul Local Hunedoara.

În data de 4 mai 2017, în contextul menționat mai sus, inculpatul a primit de la martorul respectiv, prin intermediul inculpatei Anghel Anca, suma de 25.000 lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, arată DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Hunedoara, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

[slideshow_deploy id=’20328′]« (Știre anterioară)