Noi parteneriate de colaborare ale Universității din Petroșani

Universitatea din Petroșani a încheiat noi contracte de parteneriat cu instituții de învățământ superior din Franța. Toate acestea vin în sprijinul studenților, care pot face practica în Franța, dar în același timp cresc și prestigiul instituției de învățământ superior din Valea Jiului.

“Cu ESTA Belfort și Camera de Comerț și Industrie am avut un contract care se încheia în octombrie în acest an șI l-am reluat pe încă cinci ani, cu Ecole des Mines de Nancy am avut o relație începând din 1992, șI de atunci am încheiat niște parteneriate care au durat foarte mult timp. Între timp, cursurile nu s-au mai ținut, dar am păstrat legătura, în schimb s-a pierdut colaborare cu această universitate șI acum am dorit să o reluăm pentru că avem tradiție șI am găsit valențe noi șI posibilitățI noi de dezvoltare atât a colaborărilor bilaterale cât șI a cercetării științifice, participării la simpozioane șI conferințe împreună. La Belfort am reușit să fim coorganizatori la trei simpozioane care se țin în domeniul securității cibernetice. Primul se ține la Sibiu în 14-15 septembrie, următorul va fi în Elveția în decembrie șI al treilea va fi în Sicilia, în mai anul viitor”,  a spus prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității Petroșani.

În ultimul an, reprezentanții instituției de învățământ superior din Valea Jiului au încheiat mai multe parteneriate cu universități din Europa.

[slideshow_deploy id=’19661′]