Dacă observați asta pe raft, anunțați imediat angajații! Iată pe ce alimente să nu puneți mâna

E atât de plăcut când fructele și legumele pe care le cumperi sunt proaspete și delicioase! Dar de multe ori distribuitorii nu ne oferă tocmai cele mai bune produse, iar noi ne dăm seama de asta abia acasă, când începem să le consumăm.De aceea e foarte important să cunoaștem criteriile după care putem alege fructele și legumele cele mai coapte, proaspete și sănătoase.

Cum să alegi corect legumele și fructele

1. Bananele

Coada bananei trebuie să fie întreagă, iar coaja nu trebuie să fie lucioasă și cât mai netedă. Bananele verzi sunt digerate mai greu de organism, de aceea ar fi bine să le evitați. Nu păstrați bananele în frigider, frigul acționează negativ asupra lor. Pentru a preveni înnegrirea bananelor, înfășurați-le cozile în folie alimentară.Atenție! Dacă observați pe banane pete negre ciudate sau depuneri de culoare albă, nu le cumpărați în nici un caz! S-ar putea ca fructele să fi devenit cuib pentru unele insecte veninoase.

2. Vinetele

Apăsați ușor pe coaja vinetei: dacă se formează o mică gropiță ce dispare rapid după asta, leguma este proaspătă și coaptă. O vânătă sănătoasă trebuie să fie și destul de grea, de aceea atrageți atenția la indicațiile dubioase ale cântarului, dar și la dimensiunile excesive ale legumei, care indică probabil o prelucrare chimică abundentă. Nu consumați vinetele care au sâmburi de culoare închisă și un miros specific. Probabil vânăta este stricată deja.

3. Căpșunele

Căpșunele de dimensiuni mici sunt mereu mai delicioase decât cele mari. O aromă plăcută răspândită de căpșună înseamnă de cele mai multe ori și un gust delicios. Atrageți atenția la punctele care împodobesc căpșuna: dacă aceste sunt bine ordonate și destul de adâncite, căpșuna este coaptă și dulce!

4. Porumbul

Atrageți atenția la mătasea porumbului, una moale și gingașă indică faptul că porumbul este tânăr și dulce. Porumbul îmbătrânit nu-și ascunde vârsta, mătasea fiind neagră și uscată.

5. Prunele

Aroma prunelor trebuie să fie plăcută, fără nuanțe ce amintesc de alcool. În caz contrar probabil prunele au început deja să se strice. Coaja fructelor trebuie să fie uniformă, lipsită de defecte mecanice. Iar o suprafața curată, lipsită de “praful” specific prunelor, ar putea indica faptul că fructele au fost culese demult și nu sunt proaspete.

6. Castraveții

Castraveții fără miros sunt și fără gust! Un castravete de calitate trebuie să fie tare, să nu aibă pete, adâncituri sau fisuri. Păstrați castraveții într-o caserolă ermetică în frigider pentru a fi proaspeți mai mult timp.

Sursă: sanatatea.org

[slideshow_deploy id=’27028′]