Longevitatea în cuplu se premiază

În câteva zile, persoanele vârstnice vor sărbători Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice.

La Petroşani, municipalitate nu trece cu vederea această zi importantă pentru decanii de vârstă care au contribuit la construcţia comunităţii. Astfel, cuplurile care aniversează 50 şi 60 de ani de căsnicie vor fi premiate de autorităţile locale. Suma de 12 de mii de lei s-a alocat din bugetul Primăriei Petroşani pentru a-i cinsti pe aceşti cetăţeni.

“Anual, cu ocazia acestei zile, Primăria municipiului Petroșani organizează un eveniment în cadrul căruia sunt premiate cuplurile care au împlinit cel puțin 50 de ani, respectiv 60 de ani de căsătorie, întrucât acestea, prin reușita și durata căsniciilor lor, sunt un model demn de urmat de către tinerele generații”, arată primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Autoritățile locale estimează că numărul cuplurilor ce vor fi premiate este în jur de 18. Cuplurile care vor împlini 50 de ani de căsnicie vor fi premiate cu suma de 500 de lei, în timp ce cuplurile care aniversează 60 de ani de căsnicie vor beneficia de suma de 700 de lei, oferită din partea Primăriei și Consiliului Local al municipiului Petroșani. Pe data de 1 octombrie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, această dată fiind stabilită de către Organizaţia Naţiunilor Unite încă din anul 1991. această zi reprezintă un simbol al aprecierii şi al respectului generaţiilor mai tinere faţă de cei care, de-a lungul vieţii lor, au muncit pentru a susţine dezvoltarea societăţii.

[slideshow_deploy id=’13835′]