Angajata APIA Hunedoara, trimisă în judecată pentru fraudă cu fonduri europene

Direcția Națională Anticorupție a trimis-o în judecată, în stare de libertate, pe Emilia Crăciun, angajată a APIA Hunedoara, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
Porcurorii DNA spun că actualul director din cadrul APIA Hunedoara s-a folosit între anii 2010-2013 de mai multe documente false și inexacte în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate.
„Prin aceste demersuri, inculpata Crăciun Florinda Emilia a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 647.152 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal.
În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatei”, arată DNA.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Hunedoara cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii.
[slideshow_deploy id=’17636′]