Cum va fi VREMEA până în 11 februarie. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni prognoza meteo pentru perioada 29 ianuarie-11 februarie 2018, în toate regiunile țării.

Potrivit meteorologilor, în prima săptămână de prognoză, vremea va fi mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă. Mediile regionale ale temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 8 grade, iar cele minime între -5 și -1 grad.

Ulterior, vremea va intra intr-un proces de răcire, astfel că regimul termic va fi caracterizat de valori comparabile cu mediile climatologice specifice perioadei, rerspectiv maxime diurne de 1… 5 grade și minime nocturne de -8 … -5 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în perioada 1 – 4 februarie, când acestea pot fi moderate cantitativ, dar și după data de 6 februarie.

La MUNTE
Valorile termice nocturne vor fi negative, pe întreg intervalul de prognoză, iar cele diurne ușor pozitive doar în zilele de 29 ianuarie și 1 februarie și, în general, sub limita de îngheț, în restul timpului. În medie, în prima săptămână, temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 2 grade, iar cele minime între -9 și -2 grade, iar pe parcursul celei de-a doua săptămâni vor fi maxime între -4 și 0 grade și minime între -10 și -6 grade.

Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, cu o probabilitatea mai mare de semnalare a acestora în perioadele 1 – 4 și 6 – 10 februarie.

[slideshow_deploy id=’13835′]