Fructe, legume şi lactate pentru elevi. Ce alimente mai primesc elevii în anul şcolar 2018-2019

Programul european prin care elevii sunt încurajaţi să consume fructe şi lapte în şcoli este reluat odată cu începerea anului şcolar în statele membre participante.

României i-au fost alocate în acest an 17,61 de milioane de euro pentru acest program, din care peste 10 milioane de euro reprezintă fonduri pentru distribuirea lactatelor, a treia cea mai mare sumă la nivelul blocului comunitar.

Comisia Europeană a aprobat în martie alocarea a 17,61 de milioane de euro pentru programul amintit.

Pe lângă fructe, legume şi lactate, elevii români vor primi, începând cu anul viitor, şi câte un borcan de miere polifloră pe lună, program ce va fi însa finanţat în întregime de către statul român.

Mărul, cel mai distribuit în România

În ceea ce priveşte bugetul total alocat de Uniunea Europeană pentru schemele de încurajare a consumului Bugetul total al UE pentru schemele de încurajare a consumului de fructe şi legume şi de distribuţie a laptelor este de 250 milioane de euro pe an.

Potrivit Comisiei, în anul şcolar 2016-2017, peste 30 milioane de elevi, în principal copii cu vârsta între 6 şi 10 ani, au participat la cele doua programe şi au primit, în total, 74.000 tone de fructe şi legume şi peste 285.000 tone de produse lactate. În afara de distribuirea acestor produse, programul UE pentru şcoli promovează obiceiuri alimentare sănătoase în rândul copiilor şi include activităţi didactice specifice despre importanţa unei bune alimentăţii şi despre producerea alimentelor.

Cel mai distribuit fruct în şcolile UE în perioada 2016-2017 a fost mărul, urmat de pere, prune, piersici, nectarine, portocale, căpşuni şi banană.

 portalinvatamant.ro

[slideshow_deploy id=’24093′]