FOTO: A fost sfințită CATEDRALA NEAMULUI. Duminică, a fost oficiată prima liturghie în lăcașul de cult. Cum arată în interior

Peste 30.000 de credincioşi din întreaga ţară şi 2.000 de invitaţi oficiali au fost prezenți, duminică, la sfinţirea Catedralei Naţionale (Catedrala Neamului), eveniment organizat de Patriarhia Română. Toţi credincioşii care doresc se vor putea închina în Altar până joi seara.

Slujba de sfinţire a Catedralei Naţionale a fost oficiată de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Romă, şi de PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de un sobor de mitropoliţi şi preoţi. Au fost prezenți mii de oficiali și credincioși.

Sfânta Liturghie a început la ora 10.30 şi va fi săvârşită în interiorul Catedralei Naţionale. La ora 13.00, racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României şi racla cu moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina vor fi aşezate la ieşirea din Sfântul Altar al Catedralei Naţionale pentru a fi cinstite de către credincioşi, după închinarea acestora în Sfântul Altar.

Construcția ei a fost începută în 2010 și, inițial, se dorea ca până în 2013 clădirea să fie ridicată la roșu. Însă costurile au crescut permanent.  Până în 2018 s-au cheltuit 110 milioane de euro cu TVA, din care 75% sunt bani publici.

Totuși, catedrala care a stârnit multe controverse, aduce în aceste zile la București peste 30.000 de credincioși.

Încă de sâmbătă seara, oameni din toate colțurile țării au început să sosească în Capitală pentru a fi prezenți la mult așteptata ceremonie.

 stirileprotv.ro

Sursa foto: a1.ro

[slideshow_deploy id=’17636′]