Un proiect de lege va aduce schimbări în toate magazinele din România! Supermarketurile sau hypermarketurile vor fi obligate să aibă case de marcat pentru familii

Un proiect de lege va aduce schimbări substanțiale în toate supermarketurile sau hypermarketurile din România.

O lege pentru combaterea obezităţii infantile care tot creşte vrea să oblige marile magazine să nu mai expună aproape de casele de marcat destinate familiilor prăjituri, chipsuri şi băuturi acidulate.

Autorii proiectului spun că propunerea legislativă este menită să protejeze copiii împotriva dulciurilor si alimentelor nesănătoase. Iniţiativa mai prevede faptul că în fiecare supermarket sau hypermarket va trebui să existe cel puţin o astfel de casă de marcat pentru familii.

Alimentele nerecomandate preșcolarilor şi şcolarilor sunt cele cu conţinut mare de zaharuri, precum prăjiturile, bomboanele sau acadelele, alimentele cu conţinut mare de grăsimi cum ar fi pizza, produse de tip patiserie sau cartofii prăjiţi, alimentele cu conținut mare de sare – chipsuri, biscuiţi, covrigei săraţi sau alune, dar și băuturile răcoritoare.

Aceste alimente ar putea fi interzise pe rafturile de pe lângă casele de marcat, evitând astfel situațiile în care copiii vor să li se cumpere astfel de produse de către părinți.

Sursa: capital.ro